Accés a la C-58

Les obres de l’accés a Sabadell des de la C-58 començaran el març amb un cost de 6,7 milions

La primera fase de les obres s’allargarà durant un any i permetrà millorar tant la seguretat a la via com la connexió amb l’autopista

Les obres de l’accés a Sabadell des de la C-58 començaran el març amb un cost de 6,7 milions

Albert Segura ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Les obres per millorar l’accés al sud de Sabadell des de l’autopista C-58, el projecte conegut com a Portal Sud, començaran el mes de març.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Marta Farrés, que assegura que la primera fase d’obres, que tindran un cost de 4,89 milions d’euros dels 6,7 totals, s’allargarà un any.

Entre les principals millores, es crearà una rotonda que distribuirà el trànsit des d’una nova sortida de l’autopista, i que redirigirà als vehicles cap als polígons del sud, la Gran Via o el que es coneix avui dia com la carretera de Bellaterra, entre d’altres.

A més, la infraestructura permetrà crear un carril bici que enllaçarà la ciutat amb el polígon de Sant Pau de Riu-sec.

Accés pel sud

Les obres han de permetre transformar l’accés pel sud, una entrada que deriva a la Gran Via i que diàriament suporta el pas de 42.000 vehicles, tant de ciutadans com transportistes.

«Permetran connectar el sud amb la C-58, la Gran Via i el carrer Costa i Deu amb una rotonda més petita que l’aèria de Sant Pau de Riu-sec, però que facilitarà les connexions amb l’autopista», ha destacat Farrés.

Després d’adjudicar-se els treballs al desembre, es preveu que comencin en el termini d’un mes en la primera de les dues fases.

Carril bici, nou accés a l’aeroport i més seguretat

Aquesta primera permetrà construir una rotonda de 90 metres de diàmetre amb dos carrils de circulació a l’interior i quatre ramals, amb passos de vehicles a diferent nivell per facilitar la connexió amb els vials més transitats.

Els treballs també comportaran la creació d’un carril bici i enllaçar amb un nou accés a l’Aeroport de Sabadell, on per accedir ara des de la ciutat s’han de fer diversos canvis de sentit a través de la rotonda de la C-58 o el polígon de Sant Pau de Riu-sec.

Notícies relacionades

A més, es millorarà la seguretat en una via on aquest mateix any van perdre la vida dues persones en una topada frontal, així que el consistori vol posar l’accent a garantir que circular per aquest tram no suposa cap perill.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell