Treballs de manteniment

L’aeroport del Prat tanca 14 dies la pista principal per asfaltar-la

Aena s’ha coordinat amb les aerolínies per minimitzar l’impacte en l’operativa de Barcelona, que es veurà afectada

L’aeroport del Prat tanca 14 dies la pista principal per asfaltar-la

Aena

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’aeroport del Prat tancarà a partir d’aquest dissabte la pista principal per asfaltar-la. Es tracta d’uns treballs de manteniment que han obligat el gestor aeroportuari, Aena, a coordinar-se amb les aerolínies per minimitzar-ne l’impacte, ja que les tasques s’allargaran 14 dies, han informat en un comunicat.

Les «obres de regeneració del paviment» de la pista 06L/06L/24R de l’aeroport de Barcelona es concentraran al tram comprès entre els carrers de rodatge R6 i R1, excloent-ne l’encreuament amb la pista 02/20, que és la pista transversal, que continuarà en funcionament. Es tracta del «manteniment habitual» de la infraestructura, té un cost de 4,7 milions d’euros i es va anunciar mesos enrere, quan es va licitar l’obra.

Vuit mesos en total

Les obres a la 06L/06L/24R, que data del 1948 i té una longitud de 3.352 metres i 60 metres d’ample, inclouen el fresatge i la pavimentació del rodament de la pista, a més d’una actuació complementària dins dels 90 metres de l’eix on es creua amb la pista 02/20.

A més, a les dues zones es reposaran els llums d’abalisament, se substituiran les caixes base (a més de substituir el cablatge secundari) i es repintar la senyalització horitzontal de les pistes. El termini previst per a l’execució de la totalitat de les obres és de vuit mesos. Els treballs que afecten la pista 02/20 es concentraran durant dos dies per a la seva pavimentació, abalisament i senyalització.

Adaptar la programació

Notícies relacionades

L’any ha començat amb força a l’aeròdrom barceloní, amb una recuperació dels vols del 94% respecte al 2019. Els responsables aeroportuaris han elegit aquestes dues setmanes, una vegada superat el Mobile i abans de Setmana Santa, per afrontar les obres.

El tancament de la pista principal del Prat durant gairebé dues setmanes ha comportat que Aena reorganitzi amb les companyies aèries la planificació de vols perquè així puguin adaptar la seva programació a les actuacions de millora.