Transport

¿Per què AENA tancarà una pista de l’aeroport Barcelona-el Prat?

La pista principal de l’aeròdrom barceloní es mantindrà 14 dies tancada el març vinent

¿Per què AENA tancarà una pista de l’aeroport Barcelona-el Prat?

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La realització d’unes obres necessàries és el motiu pel qual el segon aeroport més gran d’Espanya, el Josep Tarradellas Barcelona-el Prat veurà reduït el seu trànsit aeri amb motiu del tancament de la seva pista principal.

Aena ha fet pública la licitació per a les actuacions al paviment de la pista 06L/06L/24R de l’aeroport barceloní, que s’executarà en un termini previst de vuit mesos i per un cost de 4,9 milions d’euros.

En un comunicat aquest dijous, l’empresa ha explicat que s’han planificat «mesures mitigadores» d’acord amb les aerolínies, amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte en la planificació dels vols durant el transcurs de les obres.

Les obres, que es faran concretament en el tram comprès entre el carrer R6 i R1, excloent l’encreuament amb la pista 02/20, inclouen el fresatge i la pavimentació del rodolament de la pista i la substitució dels llums d’abalisament.

Notícies relacionades

També es produirà la substitució de les caixes base, l’execució d'artigues i l’estesa de nou cablatge secundari i el repintat de la senyalització horitzontal de les pistes, així com una actuació complementària dins dels 90 metres de l’eix de la pista 02/20.

Les actuacions suposaran el tancament, el mes de març, de la pista 06L/06L/24R durant 14 dies i, en les mateixes dates, la pista 02/20 també tancarà durant dues jornades, dividides en 16 hores diürnes per a pavimentació i set hores nocturnes per a abalisament i senyalització.