Sondeig preelectoral del GESOP

La majoria dels barcelonins estan a favor d’ampliar l’aeroport del Prat

Un 52,3% dels enquestats recolzen reformar la instal·lació, i un 34,5% ho rebutja

  • ENQUESTA: aval als nous radars, gran divisió sobre les superilles

  • ENQUESTA: la meitat dels votants de Colau tampoc aproven el porta a porta

Barcelona 07/09/2021 Sociedad. Ampliacion aeroport, generiques de la zona a ampliar, Ricarda, etc...La Ricarda y sus alrededores. AUTOR: MANU MITRU .

Barcelona 07/09/2021 Sociedad. Ampliacion aeroport, generiques de la zona a ampliar, Ricarda, etc...La Ricarda y sus alrededores. AUTOR: MANU MITRU . / MANU MITRU (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La majoria dels barcelonins estan a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat, un projecte per ara aturat que ha enfrontat els partits polítics catalans en diferents fòrums. Aquest gener torna a l’actualitat pel seu protagonisme en la negociació dels pressupostos de la Generalitat.

Segons l’enquesta preelectoral que el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) ha elaborat per a EL PERIÓDICO, un 53,3% dels consultats és favorable a l’ampliació, que un 34,5% rebutja. Un 5,3% no ho sap o no contesta.

Divisió al consistori

L’ampliació de l’aeroport és una de les qüestions que ha separat durant aquest mandat els socis del govern de Barcelona, Barcelona en Comú i el PSC. Els d’Ada Colau rebutgen frontalment que l’aeroport creixi, essencialment perquè consideren que això suposaria incrementar el volum de turistes que arriba a la capital catalana, que ja ara els sembla excessiu. Els de Jaume Collboni, en canvi, consideren que l’ampliació és necessària perquè consideren que tindria conseqüències positives quant a creixement econòmic.

El pla, per ara aturat, està d’actualitat des que els socialistes catalans l’esgrimeixen com una condició irrenunciable per recolzar els pressupostos de la Generalitat per al 2023. ERC, que al consistori va advocar pel no amb el mateix argument que Barcelona en Comú: el risc que suposés un gran increment del nombre de turistes que arriben a la ciutat.

Edat i record de vot

Notícies relacionades

Per edats, només el col·lectiu més jove, de 18 a 29 anys, s’oposa a l’ampliació: el 50% elegeix el no i el 44,3% el sí. Entre els barcelonins de 30 a 44 anys, de 45 a 59 anys, el sí guanya significativament. Entre els més grans, de 60 anys cap endavant, el suport al creixement de la instal·lació és rotund: un 55% hi està a favor i un 25,5% en contra.

Segons el sondeig del GESOP, si s’analitzen les respostes en funció del record de vot, l’ampliació de l’aeroport guanya entre els votants de tots els partits, i de manera rotunda, menys entre els de Barcelona en Comú i la CUP.