Infraestructures

Pimec insisteix a sumar Reus, Girona i Lleida per reforçar l’aeroport de Barcelona

Antoni Cañete defensa un sistema aeroportuari «integral i integrat» per guanyar capacitat i competitivitat

Pimec insisteix a sumar Reus, Girona i Lleida per reforçar l’aeroport de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

El president de Pimec, Antoni Cañete, va insistir durant un sopar col·loqui a la Fundació Gresol en la suma dels aeroports de Reus, Girona i Lleida als plans per reforçar el de Barcelona. «Si Barcelona vol competir amb Londres, París i altres capitals europees, ha de comptar amb un model aeroportuari que incorpori Reus, Girona i Lleida en el seu plantejament estratègic», va assegurar.

Segons el seu parer, és «indispensable» reforçar l’aeroport de Reus «com a infraestructura clau per al creixement econòmic del país, la competitivitat i la interconnexió amb el món». Cañete, que ja havia fet aquest plantejament anteriorment, va apostar per un model aeroportuari català «integral i integrat, que permeti crear sinergies» per reforçar el conjunt del sistema.

Durant la seva intervenció va reclamar «cuidar aquells que, gràcies a la creació de riquesa, permeten que es puguin fer polítiques socials i econòmiques». En aquesta línia, es va referir als pressupostos de la Generalitat i a la fiscalitat com «un dels grans reptes pendents».

Notícies relacionades

Pimec va proposar al seu dia una «comissió de consens per a l’impuls aeroportuari» que, encapçalada pel Departament de Territori, pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i pels ajuntaments del Prat i de Barcelona, comptés amb la presència de les organitzacions empresarials «més representatives» per abordar el model aeroportuari.

L’altra gran patronal catalana, Foment del Treball, va anunciar fa uns dies que la comissió que va constituir al setembre ha rebut fins ara nou propostes sobre la millora de l’aeroport. Tot això després que un grup d’experts, entre els quals hi ha l’exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, desempolsegués i posés sobre la taula la proposta d’una quarta pista sobre el mar.