Reunió al Parlament

Aturem Hard Rock assegura que el contracte entre el Govern i CriteriaCaixa «és invàlid»

La plataforma contrària al macroprojecte de Tarragona demana a ERC, els Comuns i la CUP que s’abandoni definitivament la idea

Aturem Hard Rock assegura que el contracte entre el Govern i CriteriaCaixa «és invàlid»
2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La plataforma contrària a Hard Rock, el complex turístic i de joc projectat a Tarragona, assegura que el contracte de compra dels terrenys entre el Govern i CriteriaCaixa «és invàlid». Els opositors al projecte s’han reunit aquest dijous amb tres grups parlamentaris (ERC, els Comuns i la CUP) per reclamar-los que «s’abandoni definitivament» la iniciativa.

Després que el Govern i el PSC pactessin els pressupostos, que inclouen l’impuls d’aquest macroprojecte i també de la B-40 i l’ampliació de l’aeroport, ara s’estan completant els tràmits, que culminaran el 10 de març amb l’aprovació dels comptes del 2023 en el ple del Parlament.

En els 20 mesos següents

Aturem Hard Rock ha advertit als partits que al document entre l’Incasòl, l’empresa pública que adquirirà el sòl per després traspassar-lo a Hard Rock, s’establia que s’havia d’aprovar definitivament el Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou en els 20 mesos posteriors a la firma del contracte, que data del 2016.

No obstant, ha advertit el portaveu de la plataforma, Eloi Redón, set anys després, la Comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona encara no ha donat llum verda a l’instrument de planificació. El retard es deu al fet que una sentència judicial va declarar parcialment nul el PDU i va obligar a refer-lo, amb la qual cosa la tramitació ha hagut de tornar als departaments que tenen aspectes a valorar, com Acció Climática o Empresa, que és el punt en el qual es troba ara mateix.

Voluntat política

Notícies relacionades

Redón ha assegurat després de les trobades amb els representants dels partits que parar el projecte «només és qüestió de voluntat política» tret que hi hagi «compromisos adquirits», com creuen. «És un projecte que cau pel seu propi pes», ha defensat. També ha demanat al Govern i al conseller de Territori, Juli Fernàndez, que «certifiqui per escrit aquesta invalidesa i abandoni la construcció del casino».

Aturem Hard Rock considera Junts i el PSC com els «principals instigadors» del complex d’oci. «Quan han de fer front a l’oposició, la defugen», ha recriminat Redón. La plataforma s’ha reactivat en les últimes setmanes amb mobilitzacions com les protestes contra la visita del president Pere Aragonès a Reus o una altra a l’establiment que té l’empresa a la plaça de Catalunya de Barcelona.