Motor

El Govern central concedeix 29 milions a la Generalitat per al Perte de Seat

L’Executiu complementa els recursos aportats pel Govern per al projecte de la firma automobilística

El Govern central concedeix 29 milions a la Generalitat per al Perte de Seat

Seat

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts concedir 29,3 milions d’euros a la Generalitat de Catalunya per donar suport a la política industrial en el sector de l’automoció català i no perdre el lideratge europeu en aquest sector», han informat fonts del Govern, segons informa Europa Press. Aquesta suma es destina essencialment a recolzar el Perte (Projecte estratègic de recuperació i transformació econòmica) de Seat-Volkswagen.

La setmana passada, la Generalitat va aprovar la concessió de 89 milions en subvencions directes a la firma automobilística en quatre anys. Del total d’aquestes ajudes, 60 milions són fons propis de l’Executiu català i els restants 29 milions són els que ha aprovat aquest dimarts el Govern.

Fonts de l’Executiu central afirmen que l’objectiu d’aquesta quantitat acordada en la reunió d’aquest dimarts és crear un programa de suport a projectes vinculats al desenvolupament de l’ecosistema del vehicle elèctric connectat, que faciliti el seu desplegament i compleixi criteris per avançar cap a la transició verda i la innovació en el sector.

Notícies relacionades

Segons l’Executiu, la concessió d’aquestes ajudes és necessària per accelerar la descarbonització del sector de l’automoció de Catalunya, que «ocupa una posició líder» a Espanya. La Generalitat, per la seva banda, va aprovar la setmana passada la concessió de 89 milions d’euros en subvencions directes a Seat en quatre anys. Es tracta d’una ajuda complementària al Perte, que va concedir 357 milions al consorci encapçalat per Seat-Volkswagen, tot i que només 44 milions d’aquests són per a les plantes de Catalunya, principalment per a la de Martorell.

Amb aquesta injecció de recursos, el Govern mira de compensar els mals resultats del Perte de l’automoció, que s’han quedat lluny dels objectius inicialment. Tot i que el Perte atorga 357 milions per al consorci encapçalat per Seat-VW, només un 12% d’aquests són per a les plantes catalanes i tot just 29 milions són subvencions. La resta del Perte es destinarà a la gigafactoria de Sagunt, a València i altres projectes del grup automobilístic.