Una dècada de tràmits

Salou assegura que Hard Rock ha paralitzat la inversió en el complex d’oci i turístic

L’alcalde revela que l’empresa americana fa marxa enrere en el projecte

El Departament de Territori continua amb la tramitació urbanística i desconeix que la firma hagi canviat de plans

fcasals39267273 hard rock170712124939

fcasals39267273 hard rock170712124939

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Salou ha denunciat aquest dimecres que Hard Rock ha «paralitzat» el projecte del complex d’oci i turisme previst junt amb Port Aventura. L’alcalde Pere Granados ha assegurat que l’empresa americana fa marxa enrere amb la inversió a Tarragona, prevista entre el seu municipi i el de Vila-seca, iha responsabilitzat el Govern d’aquesta decisió.

Granados, que recentment ha confirmat que es presentarà a la reelecció a l’alcaldia en coalició amb el PSC, ha exigit a la Generalitat que avanci en l’aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) per «traslladar tranquil·litat a l’empresa».

«Declaracions incendiàries»

En aquests moments el Departament de Territori està analitzant els informes sectorials dels diferents departaments, entre d’altres un d’Acció Climàtica que hi posa certs impediments per temes de mobilitat o passos de fauna. No obstant, a la conselleria no els consta la marxa enrere de Hard Rock

El portaveu d’Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha criticat l’alcalde de Salou per fer «declaracions incendiàries i provocatives per moure la balança a favor seu».

Terrenys de CriteriaCaixa

Notícies relacionades

La iniciativa empresarial compta amb una llarga llista d’ensopegades administratives en els10 anys que fa que està en tramitació. En aquests moments, els terrenys encara estan en mans de CriteriaCaixa (que és el hòlding de la Fundació La Caixa). L’Incasòl, l’empresa pública que depèn de Territori i gestiona el sòl, té una opció de compra activa, tot i que encara no l’ha exercit. Al seu dia van explicar que farien una compravenda unificada, és a dir, que el mateix dia que compraven els terrenys al costat de Lumine els venien a Hard Rock pel mateix preu. Per això, des del Govern sempre s’ha assegurat que no hi hauria «ni un euro públic» invertit en el projecte.

Fa setmanes que, al Parlament de Catalunya, diversos grups pregunten al conseller Juli Fernàndez sobre el futur del complex. A principis de novembre, va advertir a Junts que continuaven pendents dels informes sectorials i que, fins que no fossin favorables, no podria continuar la tramitació. En una entrevista en aquest diari a l’octubre, va assegurar que la tramitació del PDU continuava endavant segons el previst.