PROJECTE A SALOU

La Generalitat ajorna a l'octubre la compravenda dels terrenys de Hard Rock Entertainment World

La multinacional nord-americana ha demanat l'ajornament per l'impacte de la crisi del coronavirus

zentauroepp48163376 hard rock190515200341

zentauroepp48163376 hard rock190515200341

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts en Consell Executiu prolongar cinc mesos més el termini per a l’operació de compravenda dels terrenys on s’havia d’ubicar el macrocomplex BCN World, ara reconvertit en Hard Rock Entertainment World.

D’aquesta manera, Hard Rock International, l’impulsor d’aquest projecte de lleure situat al costat de Port Aventura i en l’anomenat Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-Seca i Salou (Tarragona), i l’Incasòl disposaran fins al 5 d’octubre per a aquesta operació, en lloc del 5 de maig, com estava previst.

Aquest ajornament ha sigut a petició de Hard Rock, a causa de l’impacte econòmic que la pandèmia del coronavirus està ocasionant en la companyia nord-americana i en les seves filials de tot el món.

Mateix acord

El termini és, segons el Govern, l’únic aspecte que canvia respecte a l’acord a què van arribar a principis de març, quan la Generalitat va autoritzar l’Incasòl a adquirir per 120 milions d’euros a Criteria aquests terrenys i a vendre’ls posteriorment a Hard Rock pel mateix import.

Segons l’acord, una vegada es compleixin els requisits i termes previstos en l’escriptura de compravenda, l’Incasòl podrà adquirir aquests terrenys a la societat Mediterranea Beach & Golf Community, propietat de Criteria, per 120 milions, i vendre’ls posteriorment pel mateix import a Hard Rock.

«Al tractar-se d’una operació en unitat d’acte, si no es produeix la venda no es procediria tampoc prèviament a la compra dels terrenys», va aclarir llavors la Generalitat.

2.000 milions d’euros

Notícies relacionades

L’acord també va autoritzar les conselleries d’Economia i Hisenda i de Territori i Sostenibilitat a «adoptar les mesures que siguin necessàries» per a la seva execució, mantenint l’equilibri patrimonial de l’Incasòl i garantint que no suposarà cap cost econòmic per al Govern.

Hard Rock preveu invertir en el futur Hard Rock Entertainment World, els terminis del qual s’han anat retardant, uns 2.000 milions d’euros incloent el cost dels terrenys i les infraestructures necessàries, i el projecte compta amb una capacitat màxima de 745.000 metres quadrats.