Infraestructura controvertida

El president d’Aena, Maurici Lucena: «És un greu error parar l’ampliació del Prat, perquè frenarà l’economia catalana»

El directiu insisteix que no veu possibilitats que la Generalitat es replantegi la seva posició

Continua sense concretar-se una trobada entre la companyia i el nou conseller de Territori

El president d’Aena, Maurici Lucena: «És un greu error parar l’ampliació del Prat, perquè frenarà l’economia catalana»

JAVIER LIZÓN / EFE

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha participat aquest divendres en el Nueva Economía Fórum, a Madrid, i ha aprofitat novament per referir-se a l’ampliació fracassada de l’aeroport de Barcelona-el Prat. «Lamento que s’hagi parat. És un greu error, perquè frenarà l’economia catalana davant altres economies amb les quals competeix, com la de Madrid», ha vaticinat.

Com ja va avançar fa uns dies en la presentació del pla estratègic de la companyia per al període 2022-2026, Lucena s’ha mostrat pessimista amb el fet que la pressió dels últims mesos dels sectors econòmics, els últims han sigut Pimec, hagi servit perquè la Generalitat es replantegi la seva posició contrària.

Acompanyat per ex alts càrrecs

«El Govern va decidir paralitzar l’ampliació i només ells la poden recuperar. En vista de les declaracions del nou conseller de Territori no veig possibilitat a curt termini que es recuperi el projecte», ha advertit el president d’Aena en un fòrum en el qual l’acompanyaven l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, l’exministre de Foment José Luis Ábalos i altres ex alts càrrecs de l’Executiu espanyol dels últims lustres, com el seu mentor, l’exministre d’Indústria i Hisenda Carlos Solchaga, que l’ha presentat abans de la intervenció.

Notícies relacionades

Lucena es referia així a la posició expressada pel nou titular de la cartera, Juli Fernàndez, que ha mostrat els seus recels sobre el projecte, tant en una entrevista amb aquest diari com en la seva compareixença de dimecres passat al Parlament per explicar les línies de treball del seu departament aquesta legislatura.

Pendents de l’agenda

De moment, fonts d’Aena confirmen que no hi ha data fixada per a una trobada entre Fernàndez i Lucena, que podria servir per llimar les asprors; mentrestant, la comissió de l’aeroport creada per Foment del Treball segueix les seves reunions periòdiques per buscar el «consens» sobre l’ampliació.