Departament de Territori

Juli Fernàndez, un alcalde per gestionar les infraestructures

  • El conseller de Territori ha desenvolupat la seva carrera política entre l’esfera municipal i el Parlament

Juli Fernàndez, un alcalde per gestionar les infraestructures
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cinc anys més gran que Pere Aragonès, Juli Fernández entra en les joventuts d’ERC gairebé al mateix temps que l’actual president i des d’aleshores ha exercit una extensa carrera vinculada al partit i a cavall entre l’esfera municipal i el Parlament. Amb família manxega d’una banda i murciana per l’altra, Fernàndez va ser l’alcalde de Sabadell entre el 2015 i el 2017, càrrec que el 2019 no va aconseguir revalidar per la victòria del PSC. Des d’aleshores la seva carrera s’ha centrat en els àmbits autonòmics, tant com a diputat al Parlament, com delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona fins a l’any passat.

Notícies relacionades

A l’espera d’oportunitats en primera línia com la que li ofereix ara Aragonès, Juli Fernàndez va anar promocionant dins el partit fins a ocupar la vicesecretària general de coordinació institucional (de nova creació). Aquest farmacèutic de formació passarà ara a gestionar un dels departaments amb més pressupost de tota la Generalitat i que durant els últims matrimonis de conveniència entre ERC i Junts sempre ha estat gestionat pels postconvergents.

De Jordi Puigneró, l’anterior titular i cessat de manera fulminant per Aragonès després del plantejament de la qüestió de confiança, hereta ‘patates calentes’ com l’ampliació de l’aeroport del Prat, tancada en fals i amb la patronal Foment del Treball i el Cercle d’Economia pressionant per reobrir-la. També la complexa gestió de Rodalies, que majoritàriament segueix en mans de l’Estat i que continua despertant l’enuig i cansament per part dels usuaris pels recurrents retards i incidències.