Jubilació

Novetat Hisenda: es millora l’IRPF per als plans de pensions

Entre les modificacions es troba una simplificació dels càlculs per realitzar imputacions de quantitats no reduïdes anteriorment

pensiones-cugat

pensiones-cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El límit màxim per a les quantitats aportades al sistema de previsió socialse mantindrà en 10.000 euros. Així ho ha anunciat Hisenda a l’esborrany de Reglament, on consta que s’ha decidit mantenir aquesta xifra com a límit per als que no hagin aplicat una reducció en la base imposable de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) abans del 2022.

Aquesta mesura es farà efectiva tant per a persones com empreses, però s’eliminarà la proporcionalitat que fins ara limitava les aportacions del treballador en 1.500 euros, mentre que les de la societat ascendien fins als 8.500 euros restants.

Càlculs més simples

Amb aquesta modificació, se simplificaran els càlculs necessaris per realitzar les imputacions de les quantitats no reduïdes anteriorment, a més de garantir-se que només puguin reduir-se quanties que hagin respectat el límit financer. Així mateix, al document en qüestió es reconeix que, fins ara, aquests còmputs presentaven una dificultat afegida al procés.

Excessos pendents de resolució

Notícies relacionades

Entre les novetats d’aquest canvi significatiu, es troba que aquesta mesura s’estén també als excessos que estiguin pendents de resolució en la data d’entrada en vigor del Reial Decret. De la mateixa manera, totes les aportacions a sistemes de previsió social a favor de persones amb discapacitat i esportistes professionals continuaran comptant amb els seus propis límits.

Quant als productes paneuropeus de pensions individuals, regulats per la normativa del Parlament Europeu i del Consell, se’ls aplicarà a l’IRPF el tractament que correspongui segons cada pla de pensions. Dins d’aquests, les aportacions de l’estalviador estaran incloses dins del marge de 10.000 euros fixat per als sistemes de previsió social.