Resultats ‘exponencials’

Colonial va aconseguir uns beneficis de 184 milions en el tercer trimestre

Els ingressos per rendes van créixer en termes comparables el 2% fins als 234 milions d’euros

Colonial va aconseguir uns beneficis de 184 milions en el tercer trimestre
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El grup immobiliari Colonial va tancar el tercer trimestre de l’exercici 2021 amb un resultat net de 184 milions d’euros, cosa que va suposar 179 milions més que en el mateix període de l’any passat. La revalorització dels edificis i l’increment de l’activitat comercial van impulsar una activitat en forma d’ingressos per rendes, que en termes comparables va créixer el 2%, però que comptablement es va reduir el 10% fins a 234 milions d’euros. L’aposta internacional abordada durant la pandèmia, centrada fonamentalment en l’aposta per actius immobiliaris a França, ha donat un rendiment excel·lent a la companyia que va catalogar el creixement registrat com a «exponencial».

El benefici net recurrent, dependent en gran manera de les rendes generades, va reflectir l’impacte de les desinversions portades a terme l’any passat i de l’acceleració del programa de renovacions, i es va situar en 92 milions d’euros, xifra inferior a la del tercer trimestre de l’any anterior. Excloent els efectes esmentats, el resultat net recurrent comparable es va situar en 123 milions d’euros, xifra un 10% superior al resultat de l’any anterior. El resultat recurrent comparable per acció va ser un 9% superior a la del mateix període de l’any anterior.

Els ingressos per rendes es van situar en els 234 milions d’euros, el 2% més en termes comparables, però un 10% menys que l’any passat.

El president del grup, Juan José Brugera, va destacar especialment el nivell de nova contractació, que va arribar als 118.000 metres quadrats (el 71% més que l’any passat), amb un nivell d’ocupació del 93,4%.

En termes econòmics s’han firmat contractes per un valor de 53 milions d’euros de rendes anualitzades, doblant la xifra del mateix període de l’any anterior, +117%.

Notícies relacionades

En el tercer trimestre de l’exercici el Grup Colonial assegura que va firmar contractes amb preus de lloguer «a la banda alta del mercat». Les rendes màximes firmades a la cartera del Grup han assolit els 930 €/m2/any a París, davant els 420 €/m2 a Madrid i 336 €/m2 a Barcelona. Amb aquests nivells de preu, la cartera de Colonial marca clarament la referència «prime» a cada un dels mercats on opera. Mentre durant el pitjor de la pandèmia, les grans immobiliàries van apostar per promocions allunyades del centre de les grans ciutats, Colonial va apostar per reforçar el que denomina com a oferta ‘prime’ de situació privilegiada. Aquesta aposta s’ha traduït en una envejable posició financera que segons Pere Viñolas, conseller delegat, fa que Colonial «sigui actualment neta compradora i no venedora al sector». L’avís és al sector, però adverteixen els principals directius que no es prendran decisions a qualsevol preu, sinó basades en actius solvents i que ofereixin una rendibilitat clara. Per a això, va assegurar Viñolas, Colonial disposa de «diversos centenars de milions», i amb una posició de deute sobre el total d’actius del 36,5%.

En comparació amb la renda de mercat (ERV) de desembre del 2020, els preus de lloguer firmats han augmentat un 4% al tancament del tercer trimestre de l’exercici, amb uns preus un 7% a París. A la cartera de Barcelona, les rendes han augmentat un 2% versus la renda de mercat (4% en el tercer trimestre). Madrid se situa en un (1%), a causa d’una renovació d’un contracte amb un organisme públic realitzat. Excloent l’esmentat contracte la resta de la cartera a Madrid ha crescut un 2% respecte de la renda de mercat al desembre del 2020.