Borges ven a un fons el seu negoci agrícola de fruita seca

L’acord amb Natural Capital Fund, valorat en uns 70 milions, permetrà a l’empresa centrar-se en les branques industrial i comercial

Borges ven a un fons el seu negoci agrícola de fruita seca

Agustí Sala

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Borges Agricultural & Industrial Nuts, SA (BAIN), la unitat de negoci de fruita seca liderada pel grup familiar Borges International Group (BIG), ha tancat un acord amb el fons Natural Capital Fund, gestionat per Climate Asset Management (CAM), per a la venda de la seva branca agrícola, negoci que en els últims tres anys ha suposat el 7% del producte comercialitzat per BAIN i el 0,8% per al total del Grup BIG. L’operació té un valor d’entre 70 i 80 milions d’euros, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’operació, que haurà de ser ratificada per una junta general extraordinària d’accionistes el pròxim 13 de maig al tractar-se de la venda d’un actiu essencial, suposa la sortida de dues societats espanyoles, ubicades a Extremadura i Granada. Es tracta de BAIN Extremadura, SLU i BAIN Andalucía. També s’hi inclouen quatre societats portugueses: Amêndoas Herdade da Palheta, Lda., Amêndoas Herdade da Palheta II, Lda., BSJ-Frutos Secos de Moura, SA i BSJ2-Amêndoas de Moura, SA, que concentraven la seva activitat agrícola centrada a la producció, principalment, d’ametlles, nous i pistatxos. Amb aquest moviment estratègic, BAIN traspassa el seu negoci agrícola per centrar els seus esforços en les àrees industrial i comercial, que són el negoci principal de BAIN i BIG. El grup té la intenció de focalitzar-se en la innovació, la soste-nibilitat, la internacionalització, així com en la recerca de noves oportunitats de negoci.

Climate Asset Management és una gestora que desenvolupa i ofereix solucions d’inversió que acceleren la transició cap a un futur amb zero emissions netes i resilient al canvi climàtic. Es tracta d’un inversor especialista amb reputació internacional, impulsor de la protecció del medi ambient sota la seva condició de fons dels anomenats article 9, amb visió de llarg termini i creixement.

Natural Capital Fund gestionarà els actius a través del seu soci de referència, Bolschare Agriculture, que adquirirà la gestió dels serveis agrícoles. El Grup Bolschare, empresa ubicada a Espanya i Portugal, assumirà la totalitat de la plantilla d’aquestes i, entre d’altres, continuarà prestant serveis per a les companyies adquirides per CAM, amb qui ja col·labora en altres dels seus projectes.

Notícies relacionades

Líder en el sector

Borges Agricultural & Industrial Nuts, SA (BAIN) és una companyia líder en el sector de la fruita seca i fruites dessecades amb més de 125 anys d’experiència en l’aprovisionament, processat i comercialització de fruita seca a les empreses més rellevants d’indústria agroalimentària i cadenes de distribució, especialment nous, pistatxos, ametlles i cacauets. Opera en tres plantes productives. Les seves accions cotitzen al mercat continu de les borses de Madrid i de Barcelona des del 24 de juliol del 2017. Pont Family Holding controla el 100% de Borges International Group que, al seu torn, posseeix el 89,07%, que cotitza a la borsa, Borges Agricultural & Industrial Nuts, companyia que des del 2017 té com a president i conseller delegat David Prats, que és aliè a la família propietària.