‘Start-ups’

Caixabank premia amb fins a 25.000 euros a noves empreses innovadores

Convocats els premis premis Emprenedor XXI de Caixabank, que han destinat 6,7 milions d’euros des ue es van crear el 2007

Caixabank premia amb fins a 25.000 euros a noves empreses innovadores
4
Es llegeix en minuts

CaixaBank i Enisa (Empresa Nacional d’Innovació) han anunciat aquest dilluns la convocatòria dels premis Emprenedor XXI per guardonar les ‘start-ups’ més innovadores d’Espanya i Portugal. Les guanyadores poden aconseguir premis en metàl·lic, formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley i l’accés a inversors i grans empreses interessades en l’ecosistema emprenedor. Els premis poden arribar a 25.000 euros per firma. Des que es van crear el 2007, els premis Emprenedor XXI han destinat 6,7 milions d’euros a premis i programes d’acompanyament a empreses innovadores seleccionades pel seu alt potencial de creixement.

CaixaBank obre també la convocatòria per al programa d’innovació oberta DayOne Open Innovation Program, que ofereix a les ‘start-ups’ la possibilitat de desenvolupar un projecte per a l’entitat.

Els Premis Empreneedor XXI s’han convertit en una convocatòria de referència en l’ecosistema emprenedor que aquest any arriba a la seva 15a edició. Els guardons estan impulsats per CaixaBank a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, que són coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’Enisa. Des que es van crear el 2007, el programa ha beneficiat més de 394 empreses.

Des del 2 de novembre al 3 de desembre, les empreses de base tecnològica amb seu a la península Ibèrica i amb menys de tres anys d’activitat poden presentar la seva candidatura a través de la web www.emprendedorxxi.es.

En aquesta edició s’entregaran 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb més impacte al seu territori: 17 a Espanya (un per cada comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes). En aquella fase, els guanyadors rebran un premi en metàl·lic de 6.000 euros. També es premiarà les empreses de qualsevol territori que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per l’entitat i per la societat en general. Les empreses seleccionades per aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 25.000 euros. En total s’han definit un total de 6 reptes:

- Banca XXI. La transformació digital i tecnològica del sector financer: Solucions innovadores que aportin valor a l’oferta de productes i serveis del sector financer (banca i assegurances).

- Ciutat XXI. Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades: Dirigit a empreses que plantegin solucions perquè les ciutats i pobles en els quals vivim siguin més sostenibles, segures, connectats i amb mobilitat adaptada.

- Planeta XXI. La sostenibilitat mediambiental, un millor planeta per a les noves generacions: Aquest repte busca propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per a un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals.

- Salut XXI. Assegurar l’envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia: Aquest repte es dirigeix a sectors com l’‘agetech’, ciències de la vida, ‘e-health’, mobilitat reduïda, turisme sènior, esport, fitnes... En definitiva, es tracta d’innovar en tot el que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia.

- Llavor XXI. Transformació digital i innovació en el sector agroalimentari: Solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable.

- Viu XXI. Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci: Solucions que ajudin la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització.

Enisa ofereix als qui participin en aquests premis la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement, AgroInnpuls i Emprenedores Digitals.

S’entregaran dos accèssits especials que tindran una dotació de 15.000 euros cada un. El premi Impacte Social s’entregarà a l’empresa amb més influència positiva en la societat i el premi Deep Tech, a la innovació tecnològica més disruptiva.

A més dels premis en metàl·lic, tant els guanyadors territorials com els finalistes de cada categoria plantejada com a repte i els guanyadors dels dos accèssits especials amb motiu del 15 aniversari també tindran accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per a ‘start-ups’ amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for Entrepreneurs, i està impartida per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals ‘hubs’ d’innovació del món.

Notícies relacionades

Els seleccionats per participar en la formació també tindran l’oportunitat de ser a l’Investors Day Emprenedor XXI, jornada en la qual mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l’ecosistema emprenedor.

Com a novetat, els premis Emprenedor XXI ha previst que totes les empreses que presentin la seva candidatura tinguin accés a tres sessions formatives en format webinar sobre alguns temes clau per a emprenedors: finançament, ‘storytelling’ i cultura i lideratge. Aquestes sessions tindran lloc entre desembre i febrer.