Reforços per erto

El SEPE no renovarà 500 interins i 1.000 més acaben contracte al setembre

  • El Ministeri de Treball al·lega que Funció Pública i Hisenda no autoritzar allargar aquests reforços, contractats a l’inici de la pandèmia

sepe-3

sepe-3 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 500 treballadors interins del SEPE vencen contracte aquest 30 de juny i no seran renovats. Aquests empleats públics van ser incorporats quan va començar la pandèmia per reforçar les col·lapsades oficines d’ocupació i ara l’Administració considera que els seus serveis ja no són necessaris. A aquests 500 eventuals se n’hi han de sumar 1.000 més, que també van ser incorporats fa un any per reforçar el SEPE, el contracte dels quals venç també aquest 30 de juny, però que seran renovats fins al 30 de setembre, tal com expliquen fonts del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Actualment, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) compta amb una plantilla de 7.900 treballadors, que a partir d’abril del 2020 van ser reforçats amb 1.500 nous efectius per capejar el tsunami de prestacions i tràmits diversos derivats dels milions de treballadors en erto (fins a 3,5 milions en el seu pic), nous aturats i nous demandants de subsidis. I, un any i mig després, el seu contracte temporal venç i part d’ells no seran renovats ja aquest mes de juny.

Notícies relacionades

I a partir d’aquí comença el ball de retrets entre institucions. El Ministeri de Treball al·lega que la seva intenció és que segueixin, consideren que durant aquests mesos han realitzat una «tasca extraordinària» i que el SEPE els necessita, en tant que són peça «clau» de l’estat del benestar. Aquest ministeri, liderat per Yolanda Díaz, cursa la petició de renovació al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, liderat per Miquel Iceta. Aquest accepta renovar 1.000 d’aquests interins fins al setembre, però n’hi ha 500 per als quals no autoritza la renovació. Aquí, de reüll i sense que ningú el citi expressament, tots dos miren al Ministeri d’Hisenda, liderat per María Jesús Montero. Com a gestora de la caixa dels cabals públics, és la competent per autoritzar o denegar qualsevol despesa extraordinària.

«Fins ara pensàvem que continuaven, tenint en compte que la pròrroga dels ertos és fins al 30 de setembre. És una bestialitat, la situació ha millorat, però està lluny de normalitzar-se», afirma el delegat de la CGT al SEPE, Miguel Ángel García.

Temes:

Ocupació