Sense impuls del consum

El comerç preveu una caiguda de vendes de moda en rebaixes de fins al 30% respecte a abans de la pandèmia

La Confederació Espanyola de Comerç preveu un impacte desigual de la crisi en funció de la tipologia, mida i ubicació dels establiments

El comerç preveu una caiguda de vendes de moda en rebaixes de fins al 30% respecte a abans de la pandèmia
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El sector comercial a Espanya continua sense veure la sortida del túnel. La Confederació Espanyola de Comerç (CEC) calcula que les vendes al sector de moda i calçat durant les pròximes rebaixes se situarà entre un 20% i i un 30% per sota dels nivells del 2019, abans de la pandèmia. La patronal comercial «veu imprescindible una tornada als períodes regulats de rebaixes per recuperar el seu impacte sobre el consum». No es perd l’esperança, no obstant, que les rebaixes que s’inicien aquests dies a clients preferencials suposin un lleuger repunt interanual de les vendes respecte al mateix període de l’any passat.

Per a la CEC, atès el caràcter heterogeni del sector, «s’espera un impacte desigual en funció de la tipologia, mida i ubicació dels establiments, tal com passa des de l’inici de la pandèmia». Així, mentre les pimes del sector de zones com Cantàbria, on s’està experimentant un pronunciat creixement turístic en els últims anys, sí que preveuen millorar les seves vendes respecte al 2019, en altres de més dependents del turisme estranger com són les Canàries i les Balears esperen moure’s en xifres similars a les del 2020, molt lluny en qualsevol cas dels números obtinguts a la campanya del 2019.

Notícies relacionades

Respecte a l’inici de la campanya, malgrat que tradicionalment era l’1 de juliol la data que donava el tret de sortida a les rebaixes, des de la seva liberalització el 2012, aquesta data s’ha anat avançant progressivament, i són moltes les grans cadenes que ja tenen penjats els seus cartells de rebaixes. «Una dinàmica a la qual es veu arrossegat també el comerç de proximitat, malgrat ser el gran perjudicat, per no perdre l’impuls de l’arrencada», ha assenyalat la CEC.

Els comerciants continuen reclamant una tornada als períodes tradicionals de rebaixes previs a la liberalització del 2012, per acabar amb el desordre i desequilibri de les dates que deriva en ambigüitat en els clients i en la pèrdua del sentit originari amb què van ser creades, donar sortida a l’estoc acumulat per un temps limitat i a preus competitius.