Alternativa a les escoles de negocis
L’Acadèmia Europea Leadership i Foment creen un màster de formació per a líders sense recursos
La institució, presidida per Josep A. Duran i Lleida, ha previst que la formació sigui a càrrec de 89 destacats personatges de la vida pública i econòmica
El pròxim 17 de setembre començarà a Barcelona el primer curs de l’Acadèmia Europea Leadership (AEL) de formació de líders. La Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball recolza la iniciativa. La matricula ja s’ha obert, dirigida a aspirants que no poden pagar el cost de la seva formació a les tradicionals escoles de negocis d’elit.
A les tradicionals IESE o ESADE els ha sorgit per al curs vinent un competidor seriós al seu vedat de futurs líders empresarials o polítics. El nou centre de formació serà albergat a les instal·lacions de la patronal catalana Foment del Treball. La presentació del curs va anar a càrrec del president de l’Acadèmia Europea Leadership, Josep A. Duran i Lleida; de la presidenta de la comissió Agenda 2030 de Foment, Marta Angerri; del secretari general de Foment de Treball, David Tornos, i del president de Foment (i de la Societat Bacelonina d’Estudis Econòmics i Socials), Josep Sanchez Llibre.
El president d’AEL, Josep A. Duran i Lleida, va puntualitzar que «no es tracta d’una iniciativa política, però sí social». L’objectiu fundacional és «donar noves oportunitats a joves de talent d’entre 21 i 30 anys que no poden accedir als cursos de les escoles més prestigioses per motius econòmics». En la pràctica, segons Duran i Lleida, «que sigui un punt d’inflexió en la seva vida professional». La nova escola de líders, va afegir l’expolític democristià, serà una iniciativa educativa «contra la desigualtat». Sánchez Llibre va defensar la necessitat de formar nous líders per potenciar el futur d’una àrea metropolitana de més de cinc milions d’habitants, necessitada de talent i lideratge local.
Participaran en la formació un total de 89 professors, la majoria no estrictament docents però sí protagonistes de la vida econòmica i de les institucions en l’actualitat. Segons l’ideari del projecte, «els valors que inspiren la creació de la nova escola de líders seran els que inspiren la construcció europea», «allunyant-se de populismes».
El cost de la matrícula serà simbòlic, de 250 euros, ja que els costos de la formació aniran a càrrec de Foment i altres patrocinadors. Cap dels professors cobrarà per les seves classes, moltes en forma de debat o conferència. El programa serà de 120 hores lectives, 14 sessions de 9 a 19 hores, dividit en 9 mòduls ideats per oferir als alumnes una visió completa sobre els desafiaments globals als quals s’enfronta Europa i dotar-los dels coneixements, recursos i instruments «que els permetin desenvolupar les habilitats necessàries perquè puguin abordar aquests reptes de forma íntegra, eficient i resolutiva», segons els organitzadors. La ciberseguretat, la geopolítica o la sostenibilitat formaran part destacada del programa acadèmic, però també el comerç internacional, la cultura o la comunicació. Les classes seran presencials a Barcelona, però també se n’impartiran algunes a Madrid, Brussel·les, Roma, París o Budapest.
Notícies relacionadesL’exprimer ministre d’Itàlia Enrico Letta presidirà la comissió d’admissions, integrada també per l’empresari Joan Rosell, expresident de Foment i de la CEOE, i per Pilar Fernández Bozal, degana de la facultat de Dret de la Universitat Internacional de Catalunya. La inauguració del programa tindrà lloc el dia 17 de setembre i la primera classe inaugural serà impartida per la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, sobre els principals reptes de la política exterior espanyola.
En total en aquest curs de lideratge es desenvoluparan entre 85 i 90 classes, diàlegs, conferències i col·loquis. Entre els docents –tants com sessions– hi haurà professors universitaris, professionals liberals, empresaris, periodistes, professionals de la demoscòpia i càrrecs i excàrrecs institucionals tant del país com de l’estranger.
PART DEL PROFESSORAT
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Junts per Catalunya Per què Pujol torna al pujolisme