Cuina
¿Per què mig Espanya està posant vinagre a la paella per fer ous ferrats?
Es tracta d’una pràctica heretada de França per donar-hi més sabor i una millor textura
Així fa els ‘yakisoba’ el xef amb estrella Michelin Hideki Matsuhisa
VÍDEO | 12 àvies ‘gastrosàvies’ publiquen les seves videoreceptes de cuina tradicional catalana
Els ous ferrats formen part del receptari de la gastronomia espanyola. Tothom aprèn en els seus primers periples a la cuina a fregir correctament un ou a la paella. Un simple plat que et pot salvar de més d’un conflicte amb un sabor inigualable com a acompanyant. Un ou ferrat és un luxe en dinars contundents mentre suques un tros de pa en el seu colorit rovell.
Molts xefs s’han centrat en els últims anys a explicar a la població quins són els passos per fregir-lo a la perfecció. Una guia simple on no hi pot faltar l’oli d’oliva a altíssima temperatura i l’ou de la categoria que sigui.
Quan l’or líquid ja està calent trenques la closca de l’ou i aboques l’interior a l’oli mentre observes, i et protegeixes, com es transforma per complet. El consumidor decidirà si li agrada més o menys fet o si el vol deixar més cruixent de l’habitual.
Per tant, tothom té clar com i quins ingredients has de tenir per fer un ou ferrat a la perfecció, tot i que molts desconeixen que aquest plat encara potpotenciar més el seu sabor si s’hi afegeix un raig de vinagre a la paella. Alguns professionals de la cuina ja han incorporat aquest simple truc al seu llibre de receptes per donar un gust i una textura únics tant als ous ferrats com als bullits.
«Un plat més fi»
Notícies relacionadesAquesta pràctica ve heretada de França, on és habitual afegir un petit raig de vinagre a la paella per cuinar els ous ferrats. És molt famosa la recepta de ‘l’oeuf assasin’ del xef Nicolas Fontaine de París que va decidir innovar al posar unes gotes de vinagre a l’oli d’oliva a alta temperatura després d’haver deixat sense salar el rovell, que va quedar molt més cremós i més gustós.
Tot i que creguis que espatllaràs un plat tan senzill com un ou ferrat, si proves de posar-hi aquestes gotes de vinagre al final aconseguiràs un plat més fi i uniforme. Hi ha alguns cuiners que també han decidit utilitzar aquest ingredient tan poc habitual perquè la clara es coaguli més ràpid. Després d’haver sigut cuinats, una mica de vinagre a sobre de l’ou ferrat li aporta un toc àcid que serveix per equilibrar el greix de l’oli i el rovell.
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- La Generalitat alleugereix les restriccions d’accés a la zona de la pesta porcina
- Quan i com s’aplicarien Els canvis que planteja Treball per al permís per defunció d’un familiar i per cures pal·liatives
- 'El segon cafè' de La 2Cat L'Editorial de Cristina Villanueva: Forçats a somriure
- Canvi històric Tendència global, seguretat, immigració…: Cinc claus per entendre la victòria de l’ultra Kast en les eleccions de Xile
- Registres meteorològics Catalunya registra acumulacions de fins a 150 litres per metre quadrat en un sol matí després del pas de la borrasca Emilia
- Òbit Mor Gerard Suñé als 23 anys, promesa del rem nacional
