‘Diàlegs per a la reconstrucció’

L’Hospitalet ultima set projectes per postular a 740 milions d’euros dels fons europeus

  • L’alcaldessa Núria Marín avança una primera injecció de 30 milions d’euros per digitalitzar els serveis municipals

L’Hospitalet ultima set projectes per postular a 740 milions d’euros dels fons europeus
2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ultima set projectes d’inversió que pretén costejar a través de l’atracció dels fons europeus i que suposarien, si finalment són assignats, un desembarcament de 740 milions d’euros a la ciutat metropolitana. Així ho ha avançat aquest dimecres l’alcaldessa Núria Marín, en una roda de premsa prèvia al cicle de conferència ‘Diàlegs per a la reconstrucció’. Un d’aquests projectes, el de menor calat econòmic, serà el primer a aterrar, s’ubicarà al mercat municipal de la Florida i estarà enfocat a digitalitzar els serveis municipals, així com a impulsar les iniciatives empresarials en aquest àmbit.

«Tenim molt clar que volem aprofitar una oportunitat d’or que són els fons Next Generation», ha declarat Marín davant els periodistes. El detall d’aquests set projectes encara no està definit fins a l’última coma i anirà agafant cos en els pròxims mesos. Sí que ha avançat que la seva previsió és crear 15.200 nous llocs de treball amb les esmentades inversions durant els pròxims anys. El primer a prendre forma serà el conegut com ‘LH 6.0’ (pels sis districtes que formen la ciutat), estarà dotat amb 30 milions d’euros i el seu objectiu és digitalitzar el municipi, els seus serveis i les competències dels veïns.

Marín pretén captar aquest impuls dels fons europeus per erigir un espai municipal ubicat a l’interior del recinte del mercat municipal de la Florida, on localitzarà la seu dels districtes 4 i 5 de la ciutat. Un espai «pròxim al ciutadà», segons ha manifestat, des d’on canalitzar aquests 30 milions d’inversió. Una part aniran a modernitzar l’Administració i una altra a oferir serveis a les empreses i subvencionar la seva transformació cap a models basats en el núvol. 

Notícies relacionades

I d’altres seran per subvencionar cursos de formació per als veïns. Un d’aquests, Marín l’espera poder concretar de manera «imminent». Aquest serà un curs dirigit a 400 joves sense ocupació i tindrà per objectiu millorar la seva ocupabilitat mitjançant noves competències digitals. Per fer-ho, l’Hospitalet comptarà amb dos socis: el Ministeri d’Indústria, que avançarà un pressupost de 800.000 euros, i el Mobile World Capital, que posarà la connexió amb les empreses ‘tech’.

Marín ha avançat un primer detall d’aquests set projectes d’inversió en la inauguració del cicle de conferències ‘Diàlegs per a la reconstrucció». En aquest han participat personalitats com el conseller delegat de GSMA, John Hoffman; el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat; el conseller delegat de Puig, Marc Puig; la presidenta de Red Eléctrica, Beatriz Corredor; el president del comitè d’empresa de Seat i de la UGT de Catalunya, Matías Carnero; i el conseller delegat d’Agbar, Felipe Campos, entre altres.