Consell de Ministres

El Govern central destina 4.600 milions a fomentar les exportacions el 2021 i el 2022

El Govern central destina 4.600 milions a fomentar les exportacions el 2021 i el 2022
1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el tercer pla d’internacionalització de l’economia espanyola que estarà dotat amb 4.681 milions d’euros entre aquest any i el pròxim. El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat en una roda conjunta amb el seu homòleg argentí, Alberto Fernández, que l’Amèrica Llatina, especialment l’Argentina, serà regió prioritària per a la destinació dels projectes i inversions.

La partida més important, 2.021 milions, es dedicarà a la contractació d’assegurances per compte de l’Estat, que gestionarà CESCE, seguides dels 1.600 milions perquè l’ICO pugui finançar activitat internacional nova. Igualment, el pla preveu 500 milions per al Fons per a la Internacionalització de l’Empresa (FIEM), uns 350 milions més per al Fons d’Inversions a l’Exterior (FIEX-Cofides) i 131 milions per a l’Icex. Cofides rebrà 44 milions, mentre que el Fons per a Operacions d’Inversió a l’exterior de les Pimes (FONPYME) en gestionarà 35 milions més.

Notícies relacionades

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha assegurat que l’objectiu del pla és que el sector exportador «sigui clau per a la recuperació, com ho va ser a la crisi del 2008» i ha destacat que és fruit del consens i la col·laboració publicoprivada, «que són dos eixos sobre els quals el Govern vol construir l’Espanya que es necessita». També ha remarcat que se suma a un pla de xoc aprovat a finals de l’any passat amb més de 2.600 milions que «està permetent recuperar els nivells d’exportació d’abans de l’inici de la pandèmia».

Maroto ha afirmat que les mesures previstes permetran a les empreses fer un «autodiagnòstic» de les seves capacitats d’exportació, diversificar els mercats de destinació de les exportacions espanyoles, consolidar la presència als mercats on ja són presents, augmentar la resiliència de les companyies exportadores, augmentar el número de pimes que venen a l’exterior i fomentar la incorporació de treballadors especialitzats en la matèria en les firmes que el necessitin, així com la presència de les dones al sector.