projecte

Repsol, Agbar i Enerkem faran una planta reavaluació de residus a Tarragona

Les instal·lacions transformaran 400 tones de residus urbans no reciclables en 220.000 de metanol a l’any

1
Es llegeix en minuts

Repsol s’ha unit al projecte d’Enerkem i Agbar per construir una planta d’avaluació de residus urbans no reciclables a Tarragona, que permetrà convertir 400.000 tones d’aquests residus en 220.000 tones anuals de metanol, que es transformarà en plàstics renovables i biocombustibles avançats.

La ‘joint venture’ Ecoplanta Molecular Recycling Solutions permetrà evitar l’emissió de 200.000 tones de diòxid de carboni cada any i reduir els residus que acabarien en un abocador, segons un comunicat de les tres empreses aquest dimarts. La planta facilitarà la generació de sinergies amb el Complex Industrial de Repsol, que, entre altres productes, fabrica polímers d’alta resistència a l’impacte, utilitzats al sector de l’automoció.

El director executiu de Productes Químics de Repsol, José Luis Bernal, ha assenyalat que aquest projecte «permet demostrar una vegada més» l’aposta de l’empresa per l’economia circular i reforçar el compromís de reciclar l’equivalent al 20% de la seva producció de poliolefines el 2030.

Notícies relacionades

El nou complex utilitzarà la tecnologia de gasificació per convertir els residus en metanol, que Enerkem està utilitzant en dues plantes de la seva propietat a Edmonton i Varennes (Canadà).

El conseller delegat i director financer d’Enerkem, Dominique Boies, ha celebrat l’entrada de Repsol en el projecte, ja que «permetrà continuar demostrant els enormes beneficis» d’aquesta tecnologia, que ha assegurat que és única al sector. 

Temes:

Repsol Agbar