DECISIÓ JUDICIAL

Un jutge allibera una discoteca de pagar el lloguer fins que pugui reobrir

La decisió estableix precedent per a tots aquells comerços que han vist interrompuda la seva activitat

zentauroepp53832662 21 06 2020 barcelona reportaje  carpe diem discoteca fotos a200623115223

zentauroepp53832662 21 06 2020 barcelona reportaje carpe diem discoteca fotos a200623115223

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat de Primera Instància 81 de Madrid ha eximit un empresari del pagament del lloguer del local d’una discoteca de Madrid fins que pugui reobrir com a conseqüència de la crisi sanitària originada per la pandèmia.

Així consta en una interlocutòria en la qual s’acorda la mesura cautelar i «reduir en un 50% la renda que estava abonant, de manera que abonaran als arrendadors el 50% de la renda prenent com a referència per al càlcul de les esmentades quantitats la renda de l’última factura abans de la pandèmia, això és, febrer del 2020».

La sol·licitud de suspensió es va produir com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la pandèmia, cosa que «es tracta d’un fet imprevisible, que genera una alteració substancial de les circumstàncies existents en el moment de la celebració del contracte i que causa una desproporció exorbitant entre les recíproques prestacions de les parts».

El jutge estableix que la mesura de suspensió tingui efectes des que estigui permesa la reobertura. «Mentre no estigui permesa la reobertura, s’acorda la suspensió del pagament de la renda, de manera que es continuïn abonant les quantitats complementàries que s’han estat abonant durant la moratòria de pagament aprovada per reial decret llei 15/2020, recull.

Comerços amb aforament reduït

La decisió judicial estableix precedent per a tots aquells comerços que han vist interrompuda la seva activitat durant els mesos del confinament i han vist reduït el seu aforament en els mesos posteriors i no poden fer front al cost de lloguer d’aquests locals.

Notícies relacionades

El president del Cercle d’Empresaris d’Oci Nocturn i Espectacles de Madrid, Tito Pajares, ha remarcat que la resolució judicial estableix un precedent històric «no només per als lloguers de les sales de concert, discoteques, restaurants i hostaleria en general, sinó també per a tot el comerç i per a qualsevol activitat que requereixi un establiment en contracte de lloguer i hagi hagut de tancar durant la pandèmia».

«Els propietaris de discoteques, sales de festes i espectacles representem un dels sectors més castigats econòmicament per la pandèmia, ja que molts no hem pogut obrir al públic des del mes de març passat», ha destacat.