Previsions

La Cambra adverteix sobre el greu efecte econòmic dels rebrots

Demana a les administracions públiques que actuïn per avançar-se a la seva detecció

La recuperació de reserves hoteleres a Barcelona es frena el mes de juliol

zentauroepp53767968 hotel manu200716121936

zentauroepp53767968 hotel manu200716121936 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

La Cambra de Comerç de Barcelona adverteix a les Administracions Públiques que els rebrots de Covid-19 i la solució d’aïllar zones afectades té una efecte negatiu sobre l’economia, que ja s’ha vist particularment perjudicada durant el període de l’estat d’alarma. El president de la institució, Joan Canadell, ha reclamat aquest dijous en roda de premsa a les institucions públiques que actuïn per avançar-se a aquests rebrots en lloc d’haver d’actuar una vegada s’han detectat.

La Cambra ha revisat les previsions de l’economia catalana per a aquest any i el següent i ha elevat la caiguda del producte interior brut (PIB) de Catalunya fins a un 10,3% en el cas d’un escenari en què els rebrots estiguin controlats. Però eleva la seva previsió del creixement fins al 13,1% en el cas de l’economia hagi de tornar a tancar-se com a conseqüència de l’avenç de l’epidèmia.

Caiguda de reserves a Barcelona

Notícies relacionades

Canadell ha explicat que l’efecte econòmic d’aquests rebrots a Barcelona ja s’ha deixat notar en les reserves hoteleres de la ciutat. La capital catalana era fins al juny, la ciutat europea, juntament amb París, que més recuperació havia registrat en el nombre de reserves hoteleres, davant de Madrid, Roma, Lisboa i Milà. No obstant al juliol, les reserves han tornat a retrocedir, malgrat ser un dels millors mesos per al turisme de la ciutat. «No podem anar tancant zones, perquè els turistes anul·laran les seves reserves. I no ens fa gaire confiança el que hem estat veient aquests dies», ha comentat el president de la Cambra.

Canadell ha apuntat que el que han de fer les administracions és actuar amb previsió: «Acostumar a conviure amb el virus, com ha fet el Japó», ha assenyalat. En aquest sentit ha reclamat la realització d’un major nombre de proves PCR, que es posin en circulació un major nombre de rastrejadors i es desenvolupi una ‘app’ de seguiment de casos de Covid-19. «El juliol i l’agost seran clau per veure què passa amb l’economia a partir del setembre», ha apuntat Canadell.