El relleu de Pau Guardans

El Consell de Supervisió de Barcelona Global ratifica la candidatura d'Aurora Catà

Aquest dimarts l'òrgan de la societat ha emès un informe favorable a Catà, últim pas abans de la votació assembleària del 15 de juliol

Enginyera industrial de formació, ha dirigit RTVE a Catalunya i ha sigut consellera independent d'Atresmedia i actualment és sòcia de Seeliger i Comte

zentauroepp53942309 aurora cat200630202928

zentauroepp53942309 aurora cat200630202928

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El president de Barcelona Global, Pau Guardans, va anunciar el mes d’abril passat la decisió de proposar Aurora Catà com la seva successora al capdavant de la institució i aquest dimarts, 30 de juny, el consell superior ha ratificat la candidatura. L’elecció de Catà com a nova presidenta de Barcelona Global se sotmetrà a la votació dels 1.000 membres de l’organització el pròxim 15 de juliol, últim pas abans que arrenqui la legislatura de dos anys. 

Els integrants del Consell de Supervisió, entre els quals es troben representants d’empreses com Amazon, F.C.Barcelona,Telefónica, Abertis, Nike o Prensa Ibérica –la companyia editora d’EL PERIÓDICO–, s’han reunit a la tarda i han votat a favor de l’elecció de Catà.

Guardans va comunicar a través d’una carta la seva decisió d’apostar per Catà. En la missiva va recordar que en poc més de vuit anys Barcelona Global ha aconseguit «convertir-se en una organització imprescindible per al present i futur de la ciutat, una plataforma de pensament i acció que és més necessària que mai perquè la ciutat es converteixi en una de les millors del món per talent i activitat econòmica». Guardans va destacar que l’èxit es deu «a una governança exigent que els presidents han de liderar durant dos anys –un període durant el qual ho han de donar tot– i al compromís generós de tots els socis per impulsar el que es vol que passi». L’èxit, acabava Guardans, havia coincidit, a més, amb un context social complex de «tempestes polítiques, eleccions continuades, disturbis al carrer, atemptats terroristes i un virus global».

Notícies relacionades

Catà és sòcia de l’empresa Seeliger y Conde, a la qual es va incorporar el 2008 com a responsable de les pràctiques de tecnologia, mitjans i telecomunicacions (TMT) i del sector farmacèutic. Va iniciar la seva etapa professional al sector financer primer a Bank of America i després com a directora financera a Nissan Motor Ibérica fins al 1996, quan va assumir la Direcció General d’RTVE a Catalunya. Després d’això va ocupar el càrrec de consellera delegada de Planeta el 2010 i va ser directora general de Recoletos Grupo de Comunicación des del 2003 fins a la compra de Recoletos per RCS, quan va assumir la direcció general d’Unidad Editorial Sociedad de Revistas i l’àrea de desenvolupament del grup RCS a Latam. És i ha sigut membre de diversos consells d’administració, molts d’aquests d’empreses vinculades als sectors de les telecomunicacions i audiovisual. Actualment és consellera independent d’Atresmedia  i del Banc Sabadell. Ha pertangut al comitè executiu de diverses institucions en els àmbits econòmic i social, IESE i Cercle d’Economia, entre d’altres. De formació, Catà és enginyera industrial i MBA per IESE.

Barcelona Global és una associació privada, independent i sense ànim de lucre, formada per 221 de les empreses, centres d’investigació, emprenedors, escoles de negoci, universitats i institucions culturals líders de la ciutat, i més de 790 professionals que volen fer de la capital catalana una de les millors ciutats del món per al talent i l’activitat econòmica.

Temes:

+Barcelona