vacances incentivades
Països i destinacions que pagaran als turistes perquè els visitin
La indústria turística és una de les més afectades per la pandèmia del coronavirus
Diversos governs ofereixen promocions per aconseguir que les seves platges i ciutats es recuperin
getthumbsbyfilename
En el difícil camí cap a l’anomenada ‘nova normalitat’, pocs sectors s’enfronten a desafiaments més grans que els que ha d’afrontar el turisme. Per moltes raons, va ser un dels més colpejats per la pandèmia de coronavirus i tindrà, sense dubte, més dificultats que d’altres per tornar a nivells comparables als d’abans, segons una informació d’‘Infobae’.
Per començar, el primer que hauria de passar és que els països reobrin les seves fronteres i normalitzin el trànsit aeri, que està pràcticament paralitzat des de fa més de dos mesos. Però, fins i tot quan això passi, moltes persones no estaran disposades a viatjar a altres països. Algunes, perquè l’impacte econòmic de la pandèmia ha sigut tan gran que s’han quedat sense recursos per destinar al lleure. D’altres, per temor d’encomanar-se o de quedar atrapades en un altre país o en un creuer en cas que hi hagi un rebrot.
Conscients del complex escenari que els espera, hi ha països, regions i ciutats que han decidit passar a l’ofensiva. En lloc d’esperar que els turistes vinguin sols, estan llançant agressives campanyes per atreure’ls ells. Alguns, fins i tot, pagant-los perquè els visitin. Aquests són alguns.
Sicília (Itàlia)
És un dels països més afectats per la pandèmia a tot el planeta, amb més de 33.000 morts i més de 230.000 casos confirmats. Si bé el focus de contagi més gran va ser el nord, tot el país en va patir les conseqüències. I, en particular, Sicília, la gran illa ubicada al sud de la península, que troba en el turisme una de les seves principals fonts d’ingressos.
«El 50% de la temporada ja està perduda», deia a finals d’abril Christian Del Bono, president de la federació d’hotelers de les illes Eolie, un arxipèlag volcànic al mar Tirrè, a prop de Sicília. «Nosaltres vivim d’una monoeconomia, que és el turisme. La situació és dramàtica», advertia llavors.
En aquest context, el Govern sicilià va anunciar un ambiciós pla per atreure turistes. L’illa està disposada a pagar fins a la meitat del cost dels vols i una nit d’allotjament per a les persones que vulguin visitar-la per tres dies, o dues nits per als que planegin una estada de sis.
Manlio Messina, director de turisme de l’illa, va explicar que s’ha reservat un fons de 75 milions d’euros per impulsar l’activitat turística, que està paralitzada des del 10 de març, quan el país va entrar en quarantena total. Els detalls del programa estan encara en discussió i s’anunciaran en les pròximes setmanes, però Messina va anticipar que, a més dels beneficis en passatges i hotels, es pensa en l’entrega de vals per a diverses activitats culturals.
Cancún (Mèxic)
Amb 107.000 habitacions hoteleres, l’estat Quintana Roo, on s’ubica Cancún, representa gairebé el 13% de l’oferta hotelera del país. No n’hi ha prou amb les xifres per descriure el cop que ha patit un sector que, en unes quantes setmanes des del començament del pitjor de la pandèmia, va passar de més del 90% d’ocupació a menys del 7%.
Malgrat que Mèxic és el segon país amb més quantitat de morts per coronavirus a l’Amèrica Llatina, amb més de 8.500, els hotels, restaurants, agències de viatges i empreses turístiques del Carib mexicà planegen reobrir de manera escalonada a partir del 8 de juny. Els representants del turisme del Carib van indicar que llançaran una campanya de promoció amb tota classe d’ofertes i concursos en xarxes socials, amb regals de vacances pagades.
Roberto Cintrón Gómez, dirigent de l’Associació d’Hotels de Cancún, Puerto Morelos i Isla Mujeres, va anunciar que, entre altres coses, hi haurà un 2×1: als qui reservin dues nits als seus luxosos hotels podrien pagar-los-en una.
El dirigent va aclarir que el sector turístic del Carib ha de ser realista i no ha d’esperar començar el 8 de juny amb els mateixos índexs d’ocupació que tenien, per exemple, al març.
«Esperem que per al juliol o per a l’agost puguem tenir unes ocupacions de fins al 50, 55 o potser el 60%; cal ser realistes i veure el que està passant amb les destinacions que ens proveeixen d’aquests turistes, parlant de les urbs, ciutats com Guadalajara, Ciutat de Mèxic i Monterrey», va afegir.
El Japó
Després de setmanes d’enorme tranquil·litat en comparació amb altres països del món, que s’enfrontaven a serioses dificultats per bregar amb el coronavirus, el Japó va registrar alguns brots que van posar les autoritats en alerta i les van portar a imposar l’estat d’emergència a tot l’arxipèlag. No obstant, el primer ministre, Shinzo Abe, el va aixecar aquest dilluns després d’una forta caiguda del nombre de casos nous.
Amb 16.600 persones infectades i 858 defuncions, per a una població de 126 milions d’habitants, el país està en condicions de començar a pensar en el futur. Amb això en ment, el Govern va anunciar un pla de 12.500 milions de dòlars per atreure turistes estrangers, que podria incloure el pagament de part dels passatges aeris i de l’allotjament.
Ho va comunicar en una conferència de premsa Hiroshi Tabata, de l’Agència de Turisme del Japó. De totes maneres, la mateixa Tabata va aclarir que encara falta afinar diversos detalls, perquè encara no està clar com funcionarà el programa ni com es decidirà quines despeses cobrir i a qui.
Bulgària
Com a la majoria dels seus veïns de l’Europa de l’Est, el coronavirus no va impactar amb força a Bulgària, que té només 2.400 casos i 134 morts. No obstant, està sentint la paràlisi de l’economia global, especialment en el turisme.
És una nació que no disposa dels recursos dels països de l’Europa Occidental. Així que la seva oferta per als turistes és més humil, tot i que pot ser important per incentivar els viatges domèstics.
Per atreure estiuejants a les seves platges del mar Negre, que tenen Sunny Beach, la platja assolellada, com el seu principal balneari, el Govern oferirà un servei gratuït de cadires, taules i gandules de platja. «Ja estem totalment preparats. De les 132 platges que han firmat contractes d’arrendament i concessió, 17 seran lliures», va anunciar Nikolina Angelkova, ministra de Turisme.
Xipre
Aquesta petita illa del Mediterrani oriental, que amb prou feines supera el milió d’habitants, necessita desesperadament el turisme per sobreviure. Amb només 17 morts confirmades per Covid-19 i menys de mil casos, les autoritats estan mirant de promocionar les seves platges a l’exterior perquè tornin els visitants.
En comptes d’oferir nits d’hotel gratis per a qualsevol, el que va decidir el Govern és ocupar-se enterament dels qui tinguin la mala sort d’encomanar-se estant allà de vacances. «Estem compromesos a cuidar tots els viatgers que donin positiu durant la seva estada, així com les seves famílies i contactes pròxims», va dir el Govern en un comunicat.
En concret, es farà càrrec de totes les seves despeses. Des del l’atenció mèdica fins a l’allotjament i el menjar. «El viatger només haurà d’assumir el cost del seu trasllat a l’aeroport i el vol de repatriació», diu el document.
El Regne Unit
El coronavirus va començar a impactar una mica més tard, però li va pegar amb molta força al Regne Unit, que amb més de 37.500 és el país amb més morts d’Europa. Però les estadístiques de les últimes setmanes mostren una desacceleració sostinguda de la taxa de contagis, cosa que encoratja les autoritats a pensar en la recuperació d’una economia que està devastada.
Notícies relacionadesA diferència dels altres països, l’eix està posat a atreure el turisme domèstic. La junta de turisme de la Gran Bretanya avalua oferir incentius econòmics als seus ciutadans perquè visitin algunes de les seves destinacions més populars en comptes d’anar a un altre país.
«Per a cada país, l’arrencada del mercat intern és realment important [...] Així que podríem utilitzar campanyes de màrqueting o donar diners directament a la gent i incentivar-la a passar les vacances a casa», va afirmar Patricia Yates, directora de VisitBritain, en una entrevista amb ‘The Sun’. De tota manera, encara s’han de definir els detalls de la iniciativa.
- La fiscalia francesa acusa d’"homicidi involuntari" el conductor del bus
- Accident a l’Alta Cerdanya El xòfer del bus sinistrat a França sumava deutes i avaries
- La ciclista Ares Masip denuncia un intent de violació
- Mbappé enfonsa el Madrid a Bilbao
- Patrimoni BCN estudia restaurar la gran creu del mirador del turó de la Peira
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Tradicions Mura, un poble de postal ple de tions
- RUTA Occitània,a cop de tren
- CATA MAYOR Dani García reparteix ‘Leña’ a Barcelona
- Trobades festives On menjar bé en grup aquest Nadal a Barcelona