Els turistes estrangers podran visitar Espanya a partir del juliol

Sánchez assegura que es garantirà que els visitants no correran «cap risc» ni tampoc «portaran riscos»

El cap de l'Executiu anima els ciutadans a no viatjar fora i disfrutar aquest any les vacances a Espanya

zentauroepp52517063 barcelona  27 02 2020 sociedad coronavirus  turistas  gente 200523155900

zentauroepp52517063 barcelona 27 02 2020 sociedad coronavirus turistas gente 200523155900 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Espanya rep cada any més de 80 milions de visitants. El turisme produeix el 12,3% de la riquesa d’Espanya i dona ocupació a 2,6 milions de persones. La pandèmia de la Covid, que va obligar a frenar en sec aquesta activitat, ha posat el sector en una situació molt delicada. El president del Govern, Pedro Sánchez, va insistir la setmana passada que no hi hauria turisme «sense seguretat» i que qualsevol «pas en fals» podria ser «molt nociu» per a la imatge del país, però aquest dissabte va preferir posar el focus en el fet que el Govern s’assegurarà que, a partir d’ara, Espanya tingui «dos nous segells» de qualitat: el de la seguretat sanitària i el de la sostenibilitat mediambiental.

El cap de l’Executiu ha confirmat que els turistes estrangers podran visitar Espanya «a partir del juliol», quan l’Executiu espera que la major part del país hagi arribat a la «nova normalitat». La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va explicar ahir a EL PERIÓDICO que es crearan «corredors segurs» amb països en els quals la pandèmia estigui controlada. I també se seguirà el mateix esquema entre províncies que completin l’etapa 3. 

Les quarantenes de 14 dies per als visitants, segons fonts del Govern, es mantindran sempre que estiguin prohibits els desplaçaments dins Espanya. Això és, fins a superar la fase 3: el 22 de juny, en la major part del territori.

Sánchez també va suggerir als ciutadans que aquest any, en comptes de viatjar fora, es poden quedar per conèixer Espanya millor i, de passada, ajudar el sector.

Satisfacció entre les grans empreses turístiques

Notícies relacionades

Aquests missatges han estat molt ben acollits per Exceltur, el ‘lobby’ de les grans empreses turístiques, que havia advertit que l’absència d’una data clara estava animant altres països a intentar captar el turisme que normalment escull Espanya. Exceltur va celebrar el to de confiança llançat per Sánchez després de les seves paraules mesurades la setmana anterior. El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va encarregar una sèrie de protocols que s’hauran d’aplicar als hotels, les piscines comunitàries, les platges, els museus i els monuments, entre altres llocs, per garantir que no hi ha contagis i demostrar que Espanya, malgrat l’elevat nombre de morts, és una destinació segura. 

Sánchez ha afirmat que els turistes «no correran riscos» ni tampoc «portaran riscos», tot i que no ha concretat si es prendrà cap mesura de precaució amb els visitants i ha dit que en les pròximes setmanes l’Executiu podrà donar «una resposta més detallada».