El Govern reprèn Canadell per carta i li recorda quines són les seves funcions

La secretària d'Estat de Comerç explica al president de la Cambra que la seva comesa és representar, promoure i defensar els interessos de comercials i industrials de Barcelona

canadell2

canadell2

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Reprimenda de l’Executiu al president de la Cambra de Barcelona. El Govern espanyol envia una missiva a Joan Canadell per recordar-li quines són les funcions de l’organisme que presideix i que, segons fonts de l’Executiu, «disten molt de les manifestacions recents». 

En una carta, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez, adverteix Canadell que «a la Constitució espanyola es reconeix i protegeix el dret a expressar i difondre idees polítiques, però el seu exercici requereix no subvertir l’ordre constitucional i estatutari». [Seguiu les últimes notícies de Barcelona i Catalunya aquí].

Va culpar Sánchez

El president de la Cambra va assenyalar, aquest dimecres, directament el president en funcions, Pedro Sánchez, com a «últim responsable» dels disturbis de la setmana passada a Barcelona per no asseure’s a negociar amb els independentistes. «Si l’Estat s’hagués assegut a negociar, les imatges de violència s’haurien minimitzat», va dir abans d’assenyalar «la violència gratuïta de les forces de seguretat de l’Estat», emfatitzant més la seva crítica cap a les intervencions de la Policia Nacional que cap als Mossos d’Esquadra.

Em veig en la necessitat de recordar-li que, des de l’organització que presideix, no procedeix ni la defensa ni la promoció de declaracions que posin en qüestió l’aplicació de les lleis i obstaculitzin el compliment de les decisions judicials», exposa Méndez en la seva carta, datada aquest dijous, 24 d’octubre, i en la qual també puntualitza que com a president de la Cambra se li pressuposa «un especial zel en el respecte de la legislació vigent i una representació inequívoca delsinteressos generals de tots els associats de la Cambra». «Tots sense excepció», continua la secretària d’Estat.

Notícies relacionades

La titular del departament «responsable» de totes les cambres d’Espanya conclou la carta esperant de la Cambra, del seu president i del seu comitè executiu «lleialtat institucional i un compliment rigorós de les finalitats que tenen encomanades» com a «òrgan consultiu i de col·laboració amb les administracions públiques en tot allò que tingui relació amb la representació, promoció i defensa dels interessos generals del comerç, la indústria, la navegació i els serveis», en aquest cas, de Barcelona

«Compartim una tasca fonamental de promoció i defensa dels interessos comercials a Barcelona, motiu que m’anima a compartir amb vostè la meva preocupació pel que hauria de ser l’objecte prioritari del seu mandat», conclou Méndez.