40 milions d'inversió

Fedefarma inicia les obres de la seva nova planta al Vallès

La instal·lació de Palau-solità i Plegamans suposarà 200 llocs de treball i estarà en funcionament el 2020

d47a8908

d47a8908

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La cooperativa de distribució farmacèutica Fedefarma va iniciar aquest dimarts les obres d’un nou centre logístic en Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), una instal·lació que suposarà una inversió de 40 milions d’euros i elevar gairebé un 40% la capacitat productiva de Fedefarma. La planta gestionarà l’entrega de 500.000 unitats de productes diàriament i començarà a funcionar l’any que ve. 

La nova instal·lació suposarà un impuls al creixement empresarial aconseguit per la cooperativa en els últims anys, que disposa de set centres logístics distribuïts per tota l’àrea d’influència de Fedefarma (Catalunya i Comunitat Valenciana, bàsicament). La companyia és la més gran del sector a Catalunya i part de la Comunitat Valenciana. En una primera fase, s’edificarà una nau amb una superfície construïda de 19.000 metres quadrats que es dotarà d’equips innovadors i d’alta productivitat. Els terrenys tenen 34.700 metres quadrats, de manera que seran possibles futures ampliacions de les instal·lacions si és necessari. S’espera que la nova planta pugui entrar en funcionament l’any 2020 i crear més de 200 llocs de treball a la zona, dins d’un sector que suposa el 7% del PIB de Catalunya.

Notícies relacionades

El nou centre serà un dels de més capacitat logística del sector a Espanya, un complement idoni per al centre de Gavà. Disposarà de prou capacitat per gestionar més de 5.000 articles en preparació robotitzada. Segons el president de Fedefarma, Vicenç Calduch, la inversió respon a la necessitat de creixement de la companyia "i innovar per ser excel·lents en el nostre servei a la farmàcia, tant avui com en el futur", va explicar durant la posada de la primera pedra. A l’acte hi van assistir el secretari d’Empresa del Govern, Joaquim Ferrer, i l’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano. 

El disseny de la instal·lació estarà adaptat a les necessitats i les normatives dels diferents processos afectats (estupefaents, productes refrigerats, alimentació...). Es preveu que la nova planta actuarà com a centre regulador d’estocs per al conjunt de magatzems de Fedefarma, i així en facilitarà l’operativa i el servei.