BANCA

BBVA desenvoluparà una plataforma per al pagament mitjançant 'tokens'

zentauroepp43723922 the headquarters of the spanish bank bbva are seen in madrid180705132524

zentauroepp43723922 the headquarters of the spanish bank bbva are seen in madrid180705132524 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA ha desenvolupat una plataforma per habilitar el pagament mòbil mitjançant 'tokens' a tots els països on opera. Es tracta d’una proposta que connecta Visa i Mastercard directament amb les 'apps’ de cada país per proporcionar les dades necessàries i així poder realitzar les transaccions digitals des del mòbil.

Segons ha explicat el grup, la plataforma permetrà oferir als clients noves experiències de pagament gràcies a la 'tokenització', una tendència que consisteix a substituir els números reals de la targeta per un codi únic identificatiu, anomenat 'token'. Amb aquest servei, les transaccions poden realitzar-se sense la necessitat d’exposar el dades reals dels usuaris.

La plataforma inclou un mòdul que s’integra a l’'app' de banca i s’encarrega de l’emmagatzemament segur de les dades al dispositiu i de la comunicació amb el terminal de venda 'contactless' per realitzar el pagament gràcies a la tecnologia NFC dels dispositius mòbils.

Notícies relacionades

Aquest tipus de pagament ja està disponible per als clients del BBVA al Perú i continuarà arribant a altres països en els pròxims mesos. "Volem portar abans que ningú les noves funcionalitats de pagament digital a totes les geografies on opera el BBVA, i això només és possible amb dissenys com els que ens han portat a desenvolupar aquesta plataforma. L’enfocament global a l’hora de desenvolupar i crear productes és part de la nostra filosofia de treball al BBVA", ha ressaltat el responsable de la plataforma a Payment Solutions de BBVA, Alfredo Sanz.

Apple PayGoogle PayNetflix Amazon ja estan utilitzant aquest tipus de pagament mòbil amb l’objectiud’emmagatzemar de forma més segura les credencials dels seus clients.

Temes:

BBVA