FARMACÈUTIQUES

Grifols controlarà el 26,2% de Shangai RAAS en el marc d'una aliança estratègica a la Xina

A canvi d'una participació no majoritària a Grifols Diagnostic Solutions per part de Shangai RAAS

31546922 591

31546922 591

2
Es llegeix en minuts

Grifols i Shangai RAAS han arribat a un acord d’aliança estratègica que impulsarà la producció, comercialització i desenvolupament sota criteris de qualitat i seguretat internacionals dels productes plasmàtics a la Xina, així com de les últimes solucions de diagnòstic transfusional en aquest país.

Aquesta aliança estratègica inclou el control per part de Grifols del 26,2% del capital de Shangai RAAS (drets econòmics i polítics) a canvi d’una participació no majoritària a Grifols Diagnostic Solutions (40% dels drets polítics i 45% dels drets econòmics) per part de Shangai RAAS. Grifols mantindrà el control operatiu, polític i econòmic de Grifols Diagnostic Solutions (GDS).

La valoració de GDS ha sigut de 4.279 milions de dòlars (3.784 milions d’euros) i el preu per cada acció de Shangai RAAS, de 7,50 iuans (0,99 euros). L’operació, que s’estima que podria tancar-se en la segona meitat del 2019, està subjecta a l’aprovació de les autoritats regulatòries tant de la República Popular de la Xina com dels EUA.

Per a Grifols, l’aliança suposa una "oportunitat única" de continuar la seva expansió internacional i enfortir la seva posició a la República Popular de la Xina, un dels mercats mundials amb més potencial de creixement de productes plasmàtics i de solucions de diagnòstic transfusional. Aquesta aliança, segons ha ressaltat la firma, representa un pas endavant en l’estratègia de creixement sostingut i visió de llarg termini de Grifols que generaria valor per a totes les seves divisions, especialment per a la Divisió Bioscience i per a la Divisió Diagnostic.

Per la seva banda, permetria a Shangai RAAS diversificar el seu negoci de la mà del líder global en tecnologia NAT i en altres solucions diagnòstiques innovadores. A més, Shangai RAAS es convertiria en el distribuïdor en exclusiva dels productes plasmàtics i de diagnòstics transfusional de Grifols a la Xina.

Rere el tancament de l’operació, Grifols es convertirà en el segon accionista més gran de Shangai RAAS per darrere de Creat Group (26,7% de participació). RAAS China Ltd tindria el 25,8% i la resta del capital estaria distribuït entre inversors institucionals i accionistes minoritaris. Grifols comptarà amb tres membres en el consell d’administració de Shangai RAAS, integrat en total per nou membres.

També tindrà dret de veto en supòsits tals com emissió d’accions, alienació d’actius materials, fusions i modificacions estatutàries, entre d’altres, així com els drets de subscripció preferent a possibles ampliacions de capital. Shangai RAAS comptarà amb un conseller a GDS, segons ha informat la companyia, que ha precisat que la transacció no requereix cap font de finançament extern.

La transacció compta amb l’assessorament legal d’Osborne Clarke, Proskauer Rose i JunHe. Nomura és l’assessor financer i China International Capital Corporation és l’assessor financer per a temes relacionats amb la República Popular de la Xina.

Notícies relacionades

L’aliança estratègica entre les dues companyies contempla la subscripció d’un ‘Acord de Qualitat’ específic. En virtut d’aquest acord, totes les activitats relacionades amb l’obtenció de plasma i amb la producció de medicaments plasmàtics per part de Shangai RAAS compliran els més estrictes criteris de qualitat internacionals. Per a això, Grifols assessorarà i designarà responsables en les àrees de qualitat i fabricació.

L’acord inclou el compromís de Shangai RAAS d’implementar la tecnologia NAT per a l’anàlisi virològica de les donacions de plasma a la seva xarxa de centres de recollida de plasma, integrada per 41 centres.