JUDICI A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Rato: "El Banc d'Espanya coneixia les tripes de Bankia"

L'expresident de l'entitat assegura que Bancaja es va integrar per "instrucció" expressa del regulador bancari

zentauroepp46470910 graf5841 san fernando de henares  comunidad de madrid   8 1 190108115429

zentauroepp46470910 graf5841 san fernando de henares comunidad de madrid 8 1 190108115429 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de Bankia Rodrigo Rato ha insistit aquest dimarts que el Banc d’Espanya coneixia "les tripes" de l’entitat, ja que "hi tenia 15 persones", i ha assegurat que si es va integrar a Bancaja va ser per "instrucció" expressa de l’organisme.

Davant de la Secció Quarta de la sala Penal de l’Audiència Nacional, que aquest matí ha reprès el judici per presumpta estafa a inversors i falsedat comptable en la sortida a borsa, Rato ha recalcat que en el gairebé any i mig que va ser al capdavant de Bankia, mai va tenir constància que el Banc d’Espanya dubtés dels "treballs tècnics" realitzats per l’entitat.

La primera part de l’interrogatori ha girat entorn del procés d’integració de les set caixes d’estalvi que van donar lloc a Bankia, Bancaja, Caja de Canarias, Caja Ávila, Caixa Laietana, les de Segòvia i la Rioja, i Caja Madrid, de la qual va ser president des del gener del 2010, i al qual va acudir "exclusivament" per tenir capital, al no existir una altra alternativa.

Irat i amb retrets a la fiscal

Notícies relacionades

Sobre això, Rato, en to irat i amb continus retrets a la fiscal Carmen Launa, que demana per a ell cinc anys de presó per estafa a inversors, ha assegurat que l’entrada de Bancaja a la fusió freda o SIP va venir determinada per una "instrucció" del mateix Banc d’Espanya.

En aquest sentit, ha relatat que "les instruccions, els diners i el control" de l’esmentada integració, van ser "dissenyades" pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), partidari, igual que el Banc d’Espanya, de comptar amb l’entitat valenciana per al SIP, ja que "era bo una fusió més gran".