Ocupació

La campanya de rebaixes crearà fins a 157.310 contractes, el 7,5% més que l'anterior

Catalunya és la segona comunitat autònoma on més contractacions noves es firmaran, fins a un total de 23.795

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Les rebaixes d’hivern posen el punt final a un 'tourmalet' de dates per al consum. Després del 'black friday', el 'ciber monday', el tió i el Pare Noel, la consultora Randstad preveu que es firmin un total de 157.310 nous contractes a tot Espanya per encarar els regals que portin els Reis d’Orient i els descomptes de la campanya de rebaixes.

La xifra, que engloba els mesos de gener i febrer, suposa un increment del 7,5% respecte al 2018 i revela una certa desacceleració en la creació d’ocupació estacional per a aquestes dates, ja que l’any anterior el creixement va ser del 14%. Aquests 157.310 nous contractes també són el doble dels que es van firmar el 2006 a tot Espanya per reforçar plantilles durant aquest mateix període.

Adecco també ha publicat aquest dimecres les seves previsions, que únicament contemplen el mes de gener, hi inclouen xifres lleugerament inferiors, 122.900 nous contractes, cosa que suposa un increment del 4,1% respecte a l’any passat, però que també reflecteix una desacceleració. A la campanya anterior el creixement va ser del 8%. 

Les dues consultores destaquen que els sectors d’atenció al client, comerç, vendes i el sector de logística i transport, degut principalment a l’auge del comerç electrònic, seran les àrees on es concentrarà la demanda més gran.

Catalunya lidera la contractació

Notícies relacionades

Catalunya serà la segona comunitat autònoma on més contractes nous es firmaran aquesta campanya, un total de 23.795, segons Randstad. Adecco, que únicament té en compte el mes de gener, la col·loca en primera posició, amb 23.070 nous llocs de treball. En aquest territori la necessitat de mans extres es manté per sobre de la mitjana i amb un creixement més gran, ja que els contractes que previsiblement es firmaran augmenten entre el 5,9% i el 9%. Si Catalunya serà l’autonomia que més firmes laborals registrarà, la seva capital, Barcelona, també serà la província de tot Espanya on més llocs de treball nous es crearan, un total de 18.630, segons Adecco. 

Tornant a les dades de Randstad, Andalusia superarà Catalunya en nombre de contractes firmats, amb una previsió de 28.875. En tercera posició se situa la Comunitat de Madrid, amb 21.240, i la Comunitat Valenciana, amb 20.945. Dos de cada tres contractes que es realitzaran durant la campanya de rebaixes serà en una d’aquestes quatre comunitats autònomes.

Temes:

Ocupació Nadal