ara responsable als EUA

El BBVA elegeix conseller delegat Onur Genç

El turc assumeix el seu nou càrrec el 2019, quan Carlos Torres Vila substitueixi Francisco González en la presidència

onur

onur

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell d’Administració del BBVA ha acordat aquest dilluns nomenar conseller delegat de l’entitat el turc Onur Genç, fins ara màxim responsable de la filial als Estats Units i anteriorment número dos del turc Garanti Bank.

Genç assumirà el seu nou càrrec el 2019, en el moment en què Carlos Torres Vila, actual conseller delegat del BBVA, passi a ocupar la presidència que deixa Francisco González després de més de dues dècades al banc.

La seva carrera a Garanti

Genç, nascut a Turquia el 1974, va ser subdirector executiu de Garanti Bank, el banc més gran d’Ankara per capitalització de mercat i controlat pel BBVA, a partir del 2015.

Notícies relacionades

El directiu havia recalat en la filial turca el 2012 com a vicepresident executiu responsable de banca minorista i privada, i més tard aquell mateix any se li van assignar responsabilitats addicionals per a Garanti Payment Sistemas.

Abans de Garanti, Genç va ocupar diversos càrrecs directius al món de la consultoria i en aerolínies. Va començar la seva carrera com a controlador financer d’American Airlines a Dallas el 1997, i posteriorment va ingressar a McKinsey & Company al Canadà, on va arribar a ser soci de la consultora el 2004 i el 2009 en va ser designat gerent, amb només 34 anys.

Temes:

BBVA Bancs