COMUNICAT

Expedient a Telefónica per discriminar la competència a l'arreglar les avaries

La CNMC considera que l'empresa pot haver empitjorat els temps de provisió i reparació

zentauroepp45566432 a woman walks into a telefonica office building in barcelona181029095229

zentauroepp45566432 a woman walks into a telefonica office building in barcelona181029095229 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un procediment sancionador contra Telefónica per la presumpta discriminació als seus competidors en els temps de resolució d’avaries en els serveis a l’engròs de fibra i coure, ha informat aquest dilluns aquest organisme.

En un comunicat, la CNMC ha destacat que Telefónica pot ser que hagi incorregut en diferents conductes discriminatòries amb els seus competidors, empitjorant els temps de provisió i de resolució d’avaries dels serveis a l’engròs de coure i fibra en diferents períodes de temps durant els mesos analitzats –gener del 2017 i març del 2018.

Competència ha assenyalat que a partir de les dades que ha analitzat, s’han trobat indicis suficients que Telefónica va incomplir l’obligació de no discriminació que té imposada atesa la seva posició com a operador amb poder significatiu de mercat en els mercats a l’engròs de banda ampla.

En concret, Telefónica ha de prestar a altres operadors "recursos equivalents" als que es proporciona a si mateixa "en les mateixes condicions i terminis", que en els dos casos estan recollits en les ofertes a l’engròs aprovades per la CNMC.

L’obligació de no discriminació que té imposada Telefónica es refereix tant a la qualitat del servei com als terminis d’entrega i altres condicions del subministrament, amb independència de la ubicació física.

Segons la CNMC, Telefónica sembla que va subministrar serveis i va reparar avaries dels seus propis clients en uns terminis millors que els registrats per a la provisió i manteniment dels serveis a l’engròs prestats als operadors alternatius.

Notícies relacionades

Els indicis trobats en el marc de l’expedient sobre la realització d’aquesta presumpta pràctica discriminatòria indiquen que Telefónica pot haver incorregut en una infracció molt greu de la llei general de telecomunicacions.

La incoació d’aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació, ha explicat la CNMC, que ha assenyalat que ara s’obre un període màxim d’un any per a la instrucció de l’expedient i per a la seva resolució.

Temes:

Telefónica