A L'AGOST

El preu de l'electricitat toca màxims el 2018

El vuitè mes de l'any fixa els valors més cars del megawatt hora, i supera els 70 euros per primera vegada des del desembre del 2017

Les altes temperatures, la falta de vent i l'encariment del gas natural repercuteixen en la factura d'electricitat dels peninsulars

Línies elèctriques a prop d’Oviedo. La CNMC ha proposat un nou mètode per a la formulació dels comptes d’electricitat, amb base en el mercat de futurs, que mantindria inicials el 2014 pujades per sota del 3 per cent.

Línies elèctriques a prop d’Oviedo. La CNMC ha proposat un nou mètode per a la formulació dels comptes d’electricitat, amb base en el mercat de futurs, que mantindria inicials el 2014 pujades per sota del 3 per cent. / REUTERS / ELOY ALONSO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo / Jordi Jon Pardo

Posar una rentadora aquest dimecres és més car que haver-ho fet ahir i que fer-ho demà, aquest 29 d’agost és el dia més car de tot l’any per rentar la roba i encendre les bombetes. El preu de l’electricitat  segueix la seva escalada ielectricitat   s’eleva aquest dimecres fins als70,99 euros MWh a la península ibèrica, dos euros més que el rècord anterior de 68,52 euros MWg del dia 22 d’agost, i del de demà dijous 30 d’agost que se situarà en 69,66 euros MWg, i encadena així en el vuitè mes els tres preus més cars del 2018 mentre la meitat dels espanyols continuen de vacances. Els valors d’aquest dimecres tornen a superar la barrera dels 70 euros després que el 7 de desembre del 2017 assolís els 71,07 euros MWg, segons dades dels analistes de l’Operador del Mercat Ibèric d’Electricitat, Omie.

El ‘pool’ elèctric va tancar dimarts –el preu de l’electricitat es fixa a les 12 del matí del dia anterior al dia en qüestió– el preu més alt de tot el 2018 en un mes de rècords a causa, entre altres motius, de les aturades nuclears a França, l’onada de calor  i la falta de vent per poder produir amb renovables i els alts preus del gas natural.

Alces en tot el continent

Notícies relacionades

Un repunt que no només té el seu efecte a Espanya, sinó que s’estén per tot Europa, amb xifres de 72,55 euros MWh al Regne Unit; 62,87 euros MWh a Alemanya, on sol ser més baixa que a Espanya; 68,30 euros MWh a França; 68,52 euros MWh a Holanda; 59,25 MWh als països nòrdics, també sempre més barats, o els 75,97 euros MWh que li costarà de mitjana la llum aquest dimecres als ciutadans a Bèlgica.

El preu més alt registrat en la història d’Espanya va ser l’11 de gener del 2002, quan el megawatt hora es va disparar fins als 103,75 euros, enmig d’una de les onades de fred més dures i duradores de la península. 

Temes:

Electricitat