Transports

Ryanair arriba a un acord amb els seus pilots a Irlanda

L'acord serà proposat ara a votació i arriba després de diversos dies de reunió i 5 vagues aquest estiu

FILE PHOTO: People walk to board a Ryanair flight at Stansted Airport, northeast of London, Britain, September 7, 2017. Picture taken September 7, 2017.  REUTERS/Kevin Coombs/File Photo

FILE PHOTO: People walk to board a Ryanair flight at Stansted Airport, northeast of London, Britain, September 7, 2017. Picture taken September 7, 2017. REUTERS/Kevin Coombs/File Photo / Kevin Coombs (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La companyia aèria Ryanair ha arribat aquest dijous al matí a un acord amb els pilots de la companyia a Irlanda després d’una negociació de 22 hores que va començar dimecres al matí, segons ha informat EL PERIÓDICO el portaveu del sindicat irlandès Fórsa, Bernard Harbor.

L’acord proposat haurà de ser ara votat pels pilots de la companyia que formen part del sindicat Fórsa/IALPA, però ho farà amb la recomanació de l’acceptació de l’acord per part del sindicat Fórsa i els seus representants pilots de Ryanair, segons va precisar Harbor, el qual va afegir que el negociador independent Kieran Mulvey li ha demanat tant al sindicat com a Ryanair que no faci cap comentari públic fins que finalitzi aquesta votació. Encara es desconeixen les dates de la votació però "acotuma a tardar dues setmanes", segons Harbor, per la qual cosa a començaments de setembre s’hauria de conèixer el resultat. 

Per la seva banda, la companyia va confirmar via Twitter aquest acord i va afegir que "portarà aquesta proposta a la seva junta en el moment oportú després que els pilots irlandesos hagin firmat aquest acord".

Notícies relacionades

Els irlandesos porten prop de dues setmanes de negociacions amb Ryanair que van començar dilluns 13 d’agost i es van prolongar fins al divendres 24 d’agost, a excepció del dijous que va ser dia de descans, i van tornar a reprendre’s aquest dimecres al matí, segons Harbor.

Prop de cent pilots de Ryanair de base irlandesa van participar en les cinc convocatòries de vaga que es van celebrar aquest estiu, que van deixar milers de passatgers en aquest país i en la resta d’Europa a terra, per demanar millores laborals entre les quals es troben com a principal reclam les transferències entre bases de la companyia.

Temes:

Ryanair Vagues