PRODUCTE NOU

Damm llança la cervesa Complot, la primera IPA mediterrània

Es tracta d'un producte elaborat amb llúpol de Prades, al Baix Camp

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Damm ha presentat aquest dimarts a la fira Alimentaria una nova cervesa. Es tracta de Complot, “la primera IPA mediterrània”, segons l'empresa.

Aquest producte s'elabora amb llúpol de la localitat tarragonina de Prades (Baix Camp). Per la seva estacionalitat, es llança en forma d'edició limitada i aviat podrà trobar-se en ampolla de 33 centilitres a l'hostaleria i alimentació.

Presentació de l'IPA de Damm. / RICARD FADRIQUE

IPA és l'abreviatura d'India Pale Ale, un estil de cervesa que es remunta a l'Índia de finals del segle XVIII i que té llúpol com a protagonista. Segons Jaume Alemany, director de Màrqueting de Damm, es tracta d'una cervesa d'alta fermentació i amb el llúpol com a protagonista. “Hem estat un any i mig desenvolupant-la”, ha destacat. Complot s'elabora amb vuit varietats del cereal diferents. Entre elles destaca el Nugget, provinent de Prades, que aporta una “amargor àmplia”, “amb tocs de terra i florals subtils”, segons l'empresa.

Notícies relacionades

“El resultat és Complot, una cervesa molt llupulada, d'amargor intensa -el doble que la d'Estrella- i amb notes de cítrics frescos i fruita madura”, ha destacat l'empresa en la presentació del producte.

Col·laboració

Damm va iniciar el 2014 un projecte amb l'Ajuntament de Prades per estudiar la viabilitat de cultivar llúpol mediterrani a la localitat. Després d'uns quants anys d'anàlisi, es va identificar una varietat amarga de Nugget que era la que millor s'adaptava al terreny.