D'aquí uns 10 dies

Rajoy compareixerà davant el Congrés per les pensions

Les protestes de pensionistes amenacen els pròxims resultats electorals del PP

Rajoy compareixerà davant el Congrés per les pensions

Horst Wagner (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern central, Mariano Rajoy, compareixerà en les pròximes setmanes davant el Congrés dels Diputats per debatre sobre el futur de les pensions. El líder del PP vol fer front d'aquesta manera al xàfec de les mobilitzacions per la pujada de les pensions registrat aquests dies i que es torna a reproduir aquest dijous. Les protestes de pensionistes s'han convertit en una seriosa amenaça electoral per al PP, que veu amb desconfiança l'alça de Ciutadans en les últimes enquestes.  

Notícies relacionades

"Avui demanaré comparèixer al Congrés per tenir un debat sobre les pensions. Tothom diu que s'han d'apujar les pensions. Jo demanaré comparèixer per a un debat monogràfic, d'aquí 10 o 12 dies. M'ho ha demanat Podem per parlar de la sostenibilitat de les pensions, però vull un debat general, explicar d'on es treuen els diners per a les pensions, què proposen uns, què han fet altres", ha explicat Rajoy en una entrevista a la televisió aquest dijous.

A la pregunta de si llançarà una proposta nova, el president del Govern ha tornat a respondre amb evasives: "El que he de proposar i pensar és en el mitjà i el llarg termini, a mantenir el sistema per a mitjà i llarg termini. Per fer-ho, s'han de tenir persones treballant-hi", ha dit.