operació immobiliària

Inditex compra la planta de Schott Ibérica a Sant Adrià de Besòs

La multinacional de la moda pot destinar els 22.000 metres quadrats a traslladar part de la seu de Tordera

undefined29051996 the entrance of the zara factory the headquarters of indite161208110902 / MIGUEL VIDAL

undefined29051996 the entrance of the zara factory  the headquarters of indite161208110902
zentauroepp41941505 schott iberica a sant adri      foto danny caminal180207134836

/

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Inditex acaba de protagonitzar la l’operació immobiliària més gran del mercat català des de començament d’any. La firma tèxtil ha decidit comprar els terrenys de l’antiga fàbrica Schott Ibérica, situats a Sant Adrià de Besòs. Es tracta de 22.000 metres quadrats, que estan situats a prop de les tres xemeneies de Fecsa d’aquesta població.

Fonts pròximes a l’operació han confirmat a aquest diari que l’adquisició s’ha dut a terme a través de la matriu del grup, Inditex, en lloc de la immobiliària Pontegadea. La compravenda ha sigut intermediada per la consultora immobiliària JLL, que no ha volgut proporcionar detalls de la compra. Tampoc ha transcendit l’import de la transacció.

La companyia presidida per Pablo Isla va començar a estudiar aquest moviment fa un any. Inicialment s’havia considerat la possibilitat que els terrenys servissin per acollir-hi la nova seu de la cadena Bershka, que ara està a Tordera (Maresme). La multinacional tèxtil està interessada a atraure talent al grup i Tordera està massa lluny de Barcelona, de manera que es plantejaria noves instal·lacions a prop de la capital.

Altres fonts, no obstant, apunten que Inditex no ha decidit de moment el destí de l’actiu i que l’adquisició pretén preveure possibles necessitats futures, segons publica el diari on line Eje Prime. L’any passat, Stradivarius ja va traslladar el seu centre de disseny a Cerdanyola del Vallès (Barcelona) després de l’adquisició a la Generalitat de Catalunya d’uns terrenys de 18.911 metres quadrats de superfície. L’activitat logística es manté, en canvi, a Sallent (Bages).

Notícies relacionades

La planta de Schott Ibérica de Sant Adrià va deixar de funcionar a finals del 2014. L’empresa, dedicada a la fabricació i comercialització de tubs de vidre per a ús farmacèutic, comptava en el moment del seu tancament amb més d’un centenar de treballadors, però va decidir deslocalitzar la producció a Alemanya. La parcel·la hauria estat al punt de mira de diversos operadors.

Bershka va començar l’any passat a temptejar la possibilitat de traslladar els 400 treballadors d’oficines centrals, que actualment estan a Tordera. Les instal·lacions d’Inditex a Tordera equivalen a 100 camps de futbol i alberguen les seus de quatre de les vuit marques que integren el grup: a més de Massimo Dutti (l’última), Bershka, Oysho, Uterqüe i la low cost de Zara, Lefties. Les quatre marques (exceptuant Lefties) proveeixen des de Tordera més de 2.350 botigues físiques de tot el món, a més de les respectives botigues on line. A les instal·lacions de Tordera i la veïna Palafolls (Maresme) treballen unes 2.400 persones.