AEROLÍNIES

Ryanair baixarà la majoria de l'equipatge de mà a la bodega

La companyia seguirà permetent portar dues maletes gratuïtes, però la més gran s'haurà de recollir a les cintes d'equipatge

La firma redueix el cost de facturar les maletes

zentauroepp39785832 madrid 24 08 2017 economia  el pte de ryanair mr o leary dur170824101530

zentauroepp39785832 madrid 24 08 2017 economia el pte de ryanair mr o leary dur170824101530 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Canvi en la política d'equipatge de Ryanair, concretament la que afecta l'equipatge de mà. La companyia de baix cost irlandesa seguirà permetent portar fins a la porta d'embarcament, com fins ara, dues maletes de forma gratuïta, però la més gran serà baixada a la cabina d'avió a la majoria de casos.

Res canviarà pel que fa a quins objectes podran portar gratuïtament fins a la porta d'embarcament els que volin amb Ryanair: seguirà sent gratuït portar una maleta de mà de mida normal (55 cm x 40 cm x 20 cm) i una de mida petita (35 cm x 20 cm x 20 cm). No obstant, quan arribin a la porta d'embarcament, la política canvia: la més gran serà baixada a la bodega sense cap cost per a l'usuari. Això significa que l'hauran de recollir a les cintes d'equipatge a l'arribar al seu destí.

De fet, això ja passava en molts casos en els vols de la firma irlandesa: a la cua d'embarcament, si l'avió anava ple, a entre un 10% i un 20% dels passatgers -els últims de la cua- se'ls marcava amb una etiqueta la seva maleta de mà més gran, que era baixada a la bodega per raons d'espai. 

Amb la nova política, doncs, això serà l'habitual. Per evitar que la maleta més gran viatgi a la bodega hi haurà una solució: pagar per l'embarcament prioritari, que té un cost de cinc euros en el moment de fer la reserva (sis si s'afegeix a posteriori). En aquest cas, sí que es podran pujar dues maletes i pujar dels primers a l'avió.

La raó del canvi, segons Ryanair, és que pujar tanta maleta de mà a l'avió causa endarreriments en els enlairaments. Per això, aplicarà l'esmentada mesura i una altra: redueix el cost de facturar la maleta (de 35 euros a 25 euros) i augmenta de 15 a 20 quilograms el pes d'aquesta.

Notícies relacionades

"Aquests canvis en la política d'equipatges li suposaran a Ryanair una despesa de 50 milions d'euros anuals en termes de reducció de les tarifes de facturació d'equipatge (...). Així, es reduirà l'alta quantitat de clients amb dues maletes a les portes d'embarcament, fet que causa endarreriments en els vols a causa de l'elevat nombre de maletes que es baixen a la bodega", ha assegurat Kenny Jacobs, de Ryanair .

Aquest canvi en la política d'equipatge entra en vigor l'1 de novembre per a tots els passatgers, també per als que hagin comprat el bitllet abans de l'anunci d'aquest dimecres.