ensorrament borsari i sancions

Merkel té un pla de rescat per al Deutsche Bank, segons 'Die Zeit'

El president del Deutsche Bank nega haver demanat ajudes públiques

Assegura que els riscos comptables del banc són més baixos que en el passat i que la situació de liquiditat és "còmoda"

35683720 601

35683720 601 / DANIEL ROLAND (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern alemany i les autoritats estan preparant un pla de rescat del Deutsche Bank si el grup no aconsegueix trobar els diners necessaris per fer front als seus problemes legals, ha informat aquest dimecres el diari 'Die Zeit'. "Malgrat totes les negatives, el Govern alemany i les autoritats de supervisió financera competents estan preparant un pla de rescat en cas d'emergència per al Deutsche Bank", afirma el setmanari alemany. "Els funcionaris d'alt rang a Berlín, Brussel·les i Frankfurt estan treballant actualment en un pla" que hauria d'"entrar en vigor si el Deutsche Bank necessita capital addicional per resoldre conflictes legals i si no troba recursos al mercat", afirmava 'Die Zeit', sense esmentar les seves fonts.

Davant d'aquestes hipòtesis, el president del Deutsche BankJohn Cryan, ha descartat aquest dimecres la possibilitat de rebre ajudes públiques de l'Estat alemany i ha assegurat que de moment no es planteja una ampliació de capital de l'entitat bancària per afrontar els problemes.

En una entrevista amb el diari 'Bild' després que el Departament de Justícia dels EUA plantegés una multa de 14.000 milions de dòlars pels seus negocis amb hipoteques dubtoses, situació que ha fet caure la cotització borsària del banc, Cryan destaca que l'entitat "compleix amb totes les exigències de capital i treballa per seguir així quan les exigències siguin més grans". "La situació és millor de com es percep des de fora", assegura després d'assenyalar que en els últims mesos s'ha avançat molt per millorar la situació del banc.

La multa del Departament de Justícia dels EUA, vinculada als negocis immobiliaris entre el 2005 i el 2007, és una "primera proposta d'acord" que, assumeix, ha generat "molta preocupació". "Però des del principi ha sigut clar que no pagarem aquesta quantitat", afirma, i ha afegit que confia que les autoritats nord-americanes donin al Deutsche Bank el mateix "tracte just" que han donat als bancs americans amb què han tancat acords.

Notícies relacionades

Cryan recalca que no entén com algú pot pensar que ha demanat ajuda a la cancellera alemanya, Angela Merkel, i assenyala que ni ho ha insinuat. "No ens ho plantegem", ha afegit. Els riscos comptables del banc, continua, són més baixos que en el passat i la situació de liquiditat és "còmoda". Les accions del banc s'han enfonsat a menys de la meitat del seu valor des que Cryan va assumir el càrrec el juliol del 2015 i ell reconeix la preocupació dels accionistes, que volen que es posi fi als riscos legals i s'avanci en les reformes.

Sobre els plans per retallar 9.000 llocs de treball, 4.000 d'ells a Alemanya, es limita a assenyalar que se segueix el pla previst i que les negociacions amb el comitè d'empresa estan en bona mesura tancades.