REUNIÓ A BRUSSEL·LES

Draghi defensa la reforma laboral del 2012 i afirma que ha recolzat la creació d'ocupació

El president del BCE afirma que el "repte" no és només que la població desocupada trobi un lloc de treball, sinó també augmentar la població activa

abertran33568990 european central bank  ecb  president mario draghi160421112742

abertran33568990 european central bank ecb president mario draghi160421112742 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts

El president del Banc Central EuropeuMario Draghi, ha defensat aquest dijous que la reforma laboral del Govern de Mariano Rajoy ha sigut "un factor de suport al creixement de l'ocupació" des de la seva aprovació l'any 2012, al mateix temps que ha indicat que això, juntament amb les mesures adoptades per Portugal en el seu rescat, hauria d'animar altres països amb altes taxes de desocupació.

"L'experiència durant la crisi ha demostrat que les reformes poden funcionar. S'estima que les reformes adoptades per Portugal sota el seu programa d'ajust han reduït tres punts la taxa de desocupació entre el 2011 i el 2014. Igualment, la reforma laboral espanyola del 2012 ha sigut un factor de suport al creixement de l'ocupació des d'aleshores", ha expressat en el seu discurs al Brussels Economic Forum.

El banquer italià ha assenyalat que això hauria d'animar altres països a continuar amb els seus esforços, particularment aquells on les altes taxes de desocupació existeixen des de fa "tant de temps que s'ha permès que es converteixi en una norma social".

No obstant, Draghi ha assenyalat que el "repte" no és només que la població desocupada trobi feina, sinó també augmentar la població activa. En aquest sentit, ha assenyalat que molts països de l'Eurozona tenen taxes d'activitat "relativament baixes" i que existeixen fins i tot diferències de 15 punts percentuals entre Estat membres.

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció, el president del BCE ha explicat que, juntament amb la reducció de les taxes de desocupació, l'altre repte per incrementar el creixement potencial és la "difícil" tasca d'augmentar la productivitat. "Els indicadors d'investigació i desenvolupament suggereixen que l'Eurozona s'està endarrerint en termes de capacitat d'innovació, particularment en el sector serveis", ha afirmat.

Per això, ha instat a completar el mercat únic per eliminar les "barreres estructurals" a la difusió del coneixement a Europea, a crear condicions perquè les companyies més productives es puguin expandir ràpidament i atraure recursos i apostar per una millora del capital humà.