Junqueras torna a avisar la CUP: "Sense Pressupost perdrem 1.100 milions"

El vicepresident afirma que la seva proposta per aconseguir suport als comptes no inclou noves mesures fiscals

abertran34120108 barcelona  02 06 2016  junqueras presenta el proje160602105405

abertran34120108 barcelona 02 06 2016 junqueras presenta el proje160602105405 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha tornat a llançar una advertència a la CUP: "Sense Pressupostos es perdran més de 1.100 milions d'euros de despesa i inversió". Junqueras, després d'una reunió per presentar el seu projecte de comptes per al que queda d'any a representants de les patronals i dels sindicats, ha alertat que impedir tramitar el projecte i prorrogar els pressupostos del 2015 faria perdre "moltes oportunitats".

Encara que la proposta que es plantejarà aquesta tarda a la CUP perquè retiri la seva esmena a la totalitat no inclou cap mesura tributària nova, ni tan sols amb l'IRPF, el representant de la Generalitat s'ha mostrat convençut que aconseguiran suports.

LLEI D'ACOMPANYAMENT

Notícies relacionades

Ha recordat que el projecte elaborat per la Generalitat és el que fa "l'esforç social més gran" de la història. Al seu torn, ha dit que estan disposats a incloure els ingressos procedents d'impostos anul·lats pel Tribunal Constitucional, però en la llei d'acompanyament. En tot cas, no preveu incloure res en el projecte de pressupostos, que només inclouen ingressos "realistes". 

Junqueras ha destacat que el tràmit encara té un "caràcter deliberatiu" i del que es tracta, ha afegit, és que el "Parlament els pugui debatre i millorar en el que siguin millorables". Això passarà si la CUP retira la seva esmena a la totalitat i s'avé a negociar. "El repte la setmana que ve no és aprovar-los sinó permetre que el Parlament els debati".