TENDÈNCIES

Alimentaria 2016: les 10 grans novetats de la fira

Embotits sense carn, xiclets energètics i Cacaolat amb cafè, algunes de les innovacions que es presenten a la fira

icoy33665498 barcelona 25 4 2016 salon alimentaria  foto ferran160425184154

icoy33665498 barcelona 25 4 2016 salon alimentaria foto ferran160425184154 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

En la fira Alimentaria, que se celebra fins dijous que ve, 28 d'abril, a BarcelonaBarcelona, es presenten algunes de les novetats del sector de l'alimentació i begudes que marcaran tendències al supermercat els pròxims mesos. Aquestes són les 10 novetats més destacades de la fira.

1. SNAPEA CRISPS

La japonesa Calbee porta a Espanya les Snapea Crisps, un 'snack' verd a base de pèsols enfornats que ha triomfat a l'Àsia i els EUA. Aquest producte conté més d'un 70% de pèsol i un 8% d'arròs, i té un alt contingut en ferro, fibra i proteïna vegetal, sense gluten ni fruita seca, i és adequat per a vegetarians.

2. CHOCO LINÉO

Choco Linéo és una crema de xocolata elaborada amb una base d'oli de llavors de lli, que és ric en omega-3. Després del seu èxit a Bèlgica, es presenta a Alimentaria com a proposta de producte per untar.

3. LA FUEL SUPREME ENERGY GUM

Després de l'èxit de les begudes energètiques aterren els xiclets energètics. La Fuel Supreme Energy Gum és un xiclet que conté cafeïna i taurina equivalent a dos cafès expressos.

4. TORRONS VICENS ALBERT ADRIÀ

Torrons Vicens i el pastisser Albert Adrià han unit les seves forces per a tres noves varietats de torrons que uneixen sabor local i oriental. Es tracta de curri i maduixa, tòfona blanca d'Alba i coco thai. Es comercialitzen en formats de 150 grams.

5. COLA CAO SHAKE

Cola Cao Shake és un batut en got per emportar-se pensat per als joves adults que busquen una beguda fàcil de transportar i de consumir en qualsevol lloc, tant en fred com en calent. Només s'ha de remenar abans de consumir.

6. CACAOLAT MOCCA

Per als que no saben si trair entre Cacaolat o cafè arriba Cacaolat Mocca: el sabor clàssic del batut de xocolata però amb un toc de cafè per als amants d'aquesta beguda. Es presenta en envasos per emportar-se.

7. VERMUT ECOLÒGIC ZARRO

La marca de vermut madrilenya Zarro presenta un vermut ecològic. Es tracta d'un producte completament natural des de la seva recollida des del cep fins a l'embotellament final, passant pel tractament dels vins d'ampolla.

8. EMBOTIT VEGGIE NOEL

L'empresa càrnia Noel Alimentaria anuncia una nova gamma d'embotits sense carn que ha llançat al mercat per adaptar-se als nous hàbits alimentaris del consumidor. Els productes s'elaboren amb clara d'ou com a base de proteïna.

9. TINTA & ROLL

Notícies relacionades

Tinta & Roll Paella & Roll són dues gelatines elaborades por Nortindal en forma de salsitxa però que en realitat són caldo concentrat. És un producte pensat per a restauradors professionals.

10. PERLAS DE ACETO BALSÁMICO

Per als amants de la cuina creativa, Eurocaviar ha llançat al mercat les Perlas de Aceto Balsámico, o el que és el mateix, l'esferificació de vinagre balsàmic de Mòdena per condimentar amanides i plats diversos.