CERTAMEN INTERNACIONAL

Alimentaria inicia la seva edició més innovadora i professional

Es tracta d'una de les principals fires del sector de l'alimentació i les begudes del món, i atrau 140.000 visitants

La fira Alimentaria 2016 ha obert avui les seves portes i celebra els seus 40 anys. / FERRAN SENDRA / VÍDEO: ANA C. BAIG

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La 40a edició de la fira Alimentaria ha començat aquest dilluns al recinte de Fira Gran Via de l'Hospitalet. Es tracta d'una de les principals fires del sector de l'alimentació i les begudes del món, i s'hi marcaran les bases del futur d'aquesta indústria. S'espera l'assistència de més de 140.000 visitants.

A les 10.00 hores, la fira ha obert les portes d'una edició renovada, on es nota una clara aposta pel públic professional (per exemple, des de l'organització s'han donat consignes per limitar les bosses amb mostres que portin els visitants a una per persona) i per la innovació. Aquesta última és una de les claus del sector, a més de la internacionalització de les empreses, segons ha apuntat el director del certamen, J. Antoni Valls.

El recinte firal acull l'oferta de de 4.000 empreses expositores, que en aquesta edició estan organitzades en cinc grans subsalons: Intervin, Interlact, Intercarn, Restaurama i Multiple Foods.

Intervin, que ocupa 15.000 metres quadrats al pavelló número 3, reuneix gairebé la cinquena part de les empreses expositores, unes 800, mentre que Restaurama, (dedicat a la restauració i a l'alimentació fora de la llar) ocupa 10.500 metres quadrats i s'hi exposen 450 empreses.

Notícies relacionades

La innovació és un dels puntals del saló, i a la fira es poden veure algunes de les novetats que aviat arribaran a les prestatgeries dels supermercats. Entre els 350 productes innovadors que s'exposen al saló es poden trobar hamburgueses de boví amb àloe vera, raviolis de patata violeta o un 'snack' de pèsols i arròs amb forma de beina.

La fira se celebra fins dijous que ve.

Temes:

Alimentaria