límit aquesta setmana

La banca posposa el bloqueig de comptes per la falta de DNI a l'11 de maig

La normativa exigeix que els clients facilitin la documentació necessària aquesta setmana

1
Es llegeix en minuts

Les entitats financeres no començaran a bloquejar els comptes bancaris fins al pròxim 11 de maig a aquells clients que no digitalitzin el DNI després de ser requerit pel seu banc, segons ha revelat la directora d'Espanya i Portugal de BBVA, Cristina de Parias. Aquest punt és el que va acordar el sector i el bloqueig no serà extensiu a tots els clients, sinó que es realitzarà "per segments" i de forma "gradual". De Parias, que ha intervingut en la roda de premsa de resultats de BBVA, ha fixat el pròxim 11 de maig per a l'inici del bloqueig de comptes en cas que la banca "no arribi a un acord que pugui dilatar" el procés de digitalització del DNI.

Notícies relacionades

"Sol passar que la gent va deixant per al final el procés de digitalització", ha agregat el conseller delegat del BBVA, Ángel Cano, durant la roda de premsa de presentació de resultats. Cano ha qualificat d'"habituals" les cues que s'estan produint en algunes sucursals per l'afluència de clients.

Els directius de BBVA han confirmat que l'entitat està avisant els clients per carta, SMS o e-mail. En aquest sentit, BBVA ha completat per sobre del 90% la digitalització del DNI de la seva base de clients. Els clients als quals el banc hagi informat que requereix del seu document d'identitat per digitalitzar-lo tenen fins demà, 30 d'abril, per complir amb aquesta obligació fixada per llei i que podria implicar el bloqueig de l'operatives dels seus comptes. L'incompliment d'aquest requisit pot portar al bloqueig de 7,5 milions de comptes, segons alguns càlculs usats pel portal Rankia. A Espanya hi ha aproximadament 80 milions de comptes bancaris, dels quals 50 pertanyen a particulars. Rankia estima que un 15% d'aquests comptes tenen la documentació sense actualitzar.

Temes:

DNI