Preferentistes peguen cops i sacsegen el cotxe de Blesa

L'expresident de Caja Madrid declara com a testimoni davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid per la filtració dels seus correus electrònics

El cotxe de Miguel Blesa, sacsejat al sortir dels jutjats / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Desenes de preferentistes han esperat aquest dimecres l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), on estava citat com a testimoni per declarar sobre la filtració dels seus correus electrònics, i han pegat cops al seu cotxe cridant "lladre" i altres insults gruixuts.

Blesa, que ha declarat durant una hora com a testimoni, no ha reconegut ser l'autor dels correus electrònics filtrats a la premsa i que li van ser entregats al jutge Elpidio Silva quan era titular del Jutjat número 9 de Madrid.

Al sortir de la seu judicial, una trentena de manifestants s'havien congregat amb pancartes que han utilitzat per pegar cops al seu cotxe, un Nissan de petites dimensions, que ha acabat amb alguns bonys i un retrovisor fet malbé. Sense comptar amb la protecció d'un cordó policial, els preferentistes l'han rebut amb crits de "lladre", "Bankia roba" i "som estalviadors, no inversors".

BLESA HA PREFERIT NO RESPONDRE

Blesa ha argumentat davant la magistrada que instrueix el cas, Susana Polo, que està imputat en diverses causes i que declarar en relació amb aquests correus el podria perjudicar, i per això preferia no respondre.

El tribunal madrileny investiga l'exjutge Elpidio Silva per un presumpte delicte de revelació de secret per la filtració a la premsa dels correus electrònics de Blesa, que el va denunciar davant els jutjats ordinaris per un possible delicte de maltractaments psicològics a una testimoni protegida. La declaració de Blesa es va fixar a petició de la representació legal de Silva, que ja va declarar per aquests fets el 4 de juliol.

La instructora, Susana Polo, ja va prendre declaració per aquest mateix assumpte a vuit persones, diverses d'elles advocats, que podrien haver sabut que el jutge "tenia accés al contingut dels correus, que van estudiar amb ell la seva possible utilitat o que el van ajudar a publicar-los".

INVESTIGACIÓ OBERTA A FINALS DE MAIG

La investigació es va obrir arran d'un informe policial del 22 de maig que apuntava que Silva va cometre un delicte de revelació de secrets per la difusió en diversos mitjans de comunicació dels 8.777 correus corporatius de l'expresident de Caja Madrid.

Notícies relacionades

El TSJM va condemnar l'octubre passat Silva a 17 anys d'inhabilitacióinhabilitació per un delicte continuat de prevaricació en concurs amb dos més contra les llibertats individuals. Els fets es van produir durant la instrucció del conegut com a 'cas Blesa', durant la qual Silva va adoptar decisions que el tribunal va considerar que incorren en prevaricació, entre elles enviar en dues ocasions l'exbanquer a la presó.

L'any passat, per aquestes dates, el cotxe de Blesa ja va rebre cops quan l'exbanquer sortia de l'Audiència Nacional, on havia anat a declarar en el marc del cas de Caja Madrid.