JORNADES DEL SECTOR PÚBLIC

Costas: "Les reformes requereixen consensos, si no, el Govern següent les canvia"

El president del Cercle d'Economia, en qualitat de catedràtic de Política Econòmica, destaca en una conferència que tot càrrec públic hauria de passar un filtre parlamentari

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / Barcelona

Les reformes requereixen consensos. Antón Costas, president del Cercle d’Economia, en qualitat de catedràtic de Política Econòmica, ha considerat essencial l'acord perquè "les reformes són canvis de regles i si no hi ha consensos, el següent les canviarà".

Durant una jornada organitzada per Deloitte i l'Associació per al Progrés de la Direcció sobre 'Reformrs i eficiència del sector públic',  Costas ha destacat la importància de "reformar la política". És essencial, ha afegit, i ha insistit que les seves opinions eren a títol acadèmic, que tot nomenament públic passi un filtre parlamentari com als EUA. Ha lamentat, en aquest sentit, que el president de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) fos designat directament pel president del Govern "sense cap mena de filtre". 

Notícies relacionades

Com a expert en polítiques públiques i regulació, Costas ha recordat que les administracions "no van ser creades per a l'eficiència, sinó per a l'equitat". Sense renunciar a millores, ha apostat per una gestió pública "capaç i independent" perquè, al seu entendre, "l'Administració no ha de rebre ordres, sinó objectius" per part del poder polític.

En la mateixa sessió, Meritxell Masó, secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, ha destacat que la reforma que el Govern emprèn de l'administració té com a eixos "la transparència, l'eficiència i la professionalitat". El president de la Generalitat, Artur Mas, tancarà la jornada amb un dinar col·loqui.