ALIANÇA PER INCREMENTAR L'ACTIVITAT
Units per a l'enginy
Un total de 12 enginyeries catalanes s'uneixen a ECC 21 per guanyar projectes a l'exterior
El grup participarà ja al juliol en concursos de la UE per a infraestructures civils a Turquia

Infraestructures 8 Imatge de l’Aeroport del Prat. /
En alguns projectes, millor estar acompanyats que no pas sols. Això és el que van pensar 12 enginyeries catalanes, entre les quals hi ha algunes de les més importants, a l'hora de constituir Enginyeria Consultoria Consortium 21 (ECC21), com a agrupació d'interès econòmic (AIE). La força que ofereix aquest tipus d'unió no té precedents en el sector de l'enginyeria catalana, afirmen fonts d'aquesta aliança.
El mes que ve aquesta aliança creada tot just fa unes setmanes ja participarà en els primers concursos de projectes d'infraestructures civils de la Unió Europea (UE) a Turquia, explica Eduardo Giménez, gerent d'ECC21. Es tracta de projectes d'entre un i tres milions d'euros.
L'aliança està integrada per 12 enginyeries catalanes: Auding, GPO Ingeniería, JG Ingenieros, Tec4, Cicsa, Dopec, Bomalnpassa, Greccat, Eurogeotècnica, Gecsa, Enginyeria Inalba i Siena.
La fórmula de l'AIE és la idònia perquè les companyies que la constitueixen poden seguir amb la seva pròpia activitat internacional, que han accelerat els últims temps atesa la caiguda de l'activitat a Espanya, alhora que s'uneixen«per a un objectiu concret».
Turquia, un dels països amb més volum de projectes comunitaris, i els que es realitzen amb fons de cohesió i estructurals en països de nova incorporació a la Unió Europea (UE) són dos dels seus principals objectius. ECC21 pretén participar en els grans consorcis europeus que ofereixen els seus serveis per als contractes marc de la UE o participar en projectes dels plans d'ajuda comunitària al desenvolupament (Europe Aid), que són els més quantiosos del món.
Notícies relacionadesGiménez diu que, segons dades oficials, les empreses espanyoles són les que més accés tenen a aquests plans, però només són cinc que se'n beneficien. Es tracta, afegeix, de captar part d'aquell negoci. L'aliança no descarta donar entrada a altres enginyeries en un termini relativament curt de temps.
Les firmes d'ECC21, que engloben des de les infraestructures fins a la indústria i l'energia, l'edificació i l'aigua i el medi ambient, sumen 110 milions d'euros anuals de facturació. En conjunt compten amb 1.200 empleats i tenen presència en 13 països. María Loreto Casas n'és la presidenta; Carlos Gracia, el conseller delegat, i Josep Túnica, el secretari del consell d'administració. El projecte ha aprofitat l'impuls empresarial promogut per la Generalitat a través del programaCatalan Projects to the worldper a la internacionalització de les empreses catalanes.
- ‘La cita’ Sandro Rosell i els seus amics especials de presó: dos funcionaris, dos exinterns i un capellà
- BARCELONEJANT Cunyades de luxe en la gala més top
- Polèmica RTVE demanarà una auditoria del televot espanyol després del suport aclaparador a Israel
- Àustria guanya Eurovisió i Melody s’immola
- Prèvia del derbi català Un nou vídeo de l’atropellament massiu a Cornellà revela que la conductora ja havia arrossegat aficionats abans